Øvre-Eide gård

Gardsmathanen
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Arild Nydegger Øvre-Eide
Adresse Øvre-Eide 36
5105 Eidsvåg
Mobiltelefon 90843412
Lengdegrad 5.32688
Breddegrad 60.434928

Velkommen til Øvre-Eide Gård som ligger i idylliske omgivelser ved Jordalsvannet i Eidsvåg, kun få minutter fra Bergen sentrum. Gården har røtter tilbake til 1500 tallet og en spennende historie. Vi holder åpent hele året og tilbyr blant annet gårdsbesøk for grupper, turistpakker, selskap, møter og teambuildingaktiviteter.

Opp gjennom tidene har gården hatt mange eiere. I dag drives gården av 5. generasjon Øvre-Eide. På gården har vi både dølahest og fjording - to ekte norske hesteraser. Vi har også sauer, høns, hane, kalkun og kaniner. I tillegg til gårdsdriften har Øvre-Eide flotte selskapslokaler i hovedhuset.

Også låven er flittig i bruk ved gårdsbesøk, turistbesøk, barnebursdager, julebesøk samt ved kurs , møter og team-events. Vi tilrettelegger for de fleste typer selskaper og bedriftsarrangementer. Øvre-Eide Gård har mye spennende å tilby turister og våre gårdsbesøk for familier og grupper er svært populære. Matopplevelser er også viktig og vi har ulike turistpakker med fokus på norsk tradisjonsmat og lokalproduserte råvarer!

Før Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike, skal Øvre-Eide gård ha vært sete for en småkonge. Gravfunn tyder på at gården var både stor og gammel, men som så mange andre gårder ble Øvre-Eide lagt øde etter Svartedauen. I 1563 ble det igjen gårdsdrift, og var på den tid et av de større brukene i Åsane. I denne perioden ble antagelig det nåværende hovedhuset med fangehull i kjelleren bygget - og fangehullet har vært i bruk! Blant andre skal stortyven Gjest Baardsen, som herjet Vestlandet i tiden 1791-1849, ha satt fengslet her.

Les mer