Volda Elektriske Mylne AS

Gamalt handverk, hogging av støypte kvernsteinar. Dette har vi dokumentert for Norsk Handverksutvikling   Fotograf: Thor Sivert Heggedal

Mjølposane fekk ny design i 2012. Her ser vi nokre av mjøltypene vi har ute i daglegvarebutikkane.   Fotograf: Elias Moe

Kveitevals er ekstra grovt valsa, og populært til bakverk.   Fotograf: Thor Sivert Heggedal

Koseleg uteservering på sjøsida   Fotograf: Rune Hauge Aarflot

Historisk bilete frå Elvadalen i Volda. Mylnå utvikla seg frå dette miljøet.

Her er den unge møllaren Thomas i ferd med å starte opp byggkverna.   Fotograf: Torstein Lund Sperstad

Debio Godkjent Håndlaget Olavsrosa
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Elias Moe
Adresse Hamnegata 16
6100 Volda
Telefon 70 05 55 10
Faks 70 05 55 11
Mobiltelefon 95816219
Lengdegrad 6.07096
Breddegrad 62.142817

90 år gamal mølle med sjeldant utstyr (norskproduserte steinmøller, platetørke, valsestol) frå tidleg på 1900-talet. Den gongen var det over 500 slike bygdemøller, men i dag er dette den siste att som framleis driv kommersiell matmjølproduksjon av havre, bygg, rug, kveite, spelt , emmer og erter, samt fint mjøl av selje og chaga som kosttilskot. Mottok Olavsrosa og Årets råvare frå Land for havregryn i 2008. Kom med i det internasjonale Èconomuseè-nettverket i 2017 (Handlaga). Sel mjølet lokalt i eigen butikk (Sunkost Volda). Omvising etter avtale.

Lett tilgang til mange fjellturar og fiske i elvar og sjø, men dette må ordnast på førehand.

Kan ordne omvisning på Volda Bygdetun og garverimuseet (Rødsets Garveri).

Les mer