Adresse | 152 Utnes Veien 7316 Lensvik |
Telefon | 91701617 |
Lengdegrad | 9.78513 |
Breddegrad | 63.50571 |
Landrø Lensvik er en liten familiebedrift drevet av Lars Arne og Christine Kay Landrø i bygda Lensvik ved utløpet av Trondheimsfjorden. Det er viktig for oss at jordbærene vi produserer er av topp kvalitet, og at det er et produkt vi kan være stolte av. Jordbærplantene kom hit til bygda for over 100 år siden, og ble etter hvert selve identiteten til Lensvik. Vi er glade for å kunne bære denne tradisjonen videre.
Lensvik er kjent som «jordbærbygda», og det har vært tradisjon for jordbærdyrking her i over hundre år. Vi er tredje generasjon som dyrker de søte røde bæra på gården vår på Sterten. Vi vokste begge opp med bærdyrking på hver vår hjemgård, og på 80 tallet overtok vi ansvaret for produksjonen på gården i Lensvika.
Om sommeren selger vi bæra på en liten selvbetjenings bu her på gården, og hvis det blir til overs, kjører vi også til våre eget utsalg på torvet i Orkanger sentrum. Selvbetjenningsbua er åpen hele året hvis det ikke er for kaldt til produktene som står der: gele, saft, perlende drikken Jordbærtausa....!
For noen år siden, prøvde vi ut ‘table-top’ produksjon under tak, i en liten polytunnel, og oppdaget fort at det førte til lengere sesong, bedre avling, mindre matsvinn, ingen behov for kjemiske plantevernmidler og mye enklere innhøsting! Nå er vi ferdig med å sette opp fire nye tuneller, og i fjor hadde vi full produksjon for første gang! Vi blir aldri ‘utlært’ på dette, så det er like spennende og utfordrende for hver sesong!
‘Jordbærtausa’ er også et spennende prosjekt som startet i 2018 med at vi gjerne ville utnytte små bær bedre, og redusere matsvinn. I sesongen laget vi juice av disse, og i samarbeid med Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk og kokken, Øystein Kvåle, kom vi frem til en frisk perlende drikk med lavt sukkerinnhold (bare 6% tilsatt). Den smaker virkelig som jordbær, og minner om barndommens somrer.
Ellers synes vi det er artig å bruke det som vokser i kjøkkenhagen, og i skogen, til å prøve ut nye oppskrifter til safting, sylting, chutney osv.