Bolkesjø Gaard

Nigard Bolkesjø   Fotograf: Morten Gjerde

Husmannsplassen Jonrud   Fotograf: Morten Gjerde

Stue i Stabburet   Fotograf: Line Feten

Himmelseng i Stabburet   Fotograf: Line Feten

Kjøkken Stabbur   Fotograf: Line Feten

Husmannsplassen Jonrud ved Follsjø   Fotograf: Bolkesjø Gaard

Stabburene og utsikt mot Bokke, Follsjø og Telemarksfjella   Fotograf: Bolkesjø Gaard

Stallen i Jonrud   Fotograf: Line Feten

Hengekøye i Stallen på Jonrud   Fotograf: Gunhild Gaara

Låven og Stallen på husmannsplassen Jonrud med sau   Fotograf: Gunhild Gaara

Badetur til Dusanfossen   Fotograf: Gunhild Gaara

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Follsjøvegen 1250
3680 Notodden
Telefon 97746095
Lengdegrad 9.272877
Breddegrad 59.722472

Bolkesjø Gaard er en familiedrevet gård ved foten av Blefjell i Telemark. Gården er omgitt av skoger og innsjøer, med flotte turløyper og gode muligheter for fiske, bading og alt hva skogen kan by på. Vi tilbyr overnatting og enkle opplevelser, tett på naturen.

Det er lange tradisjoner for turisme på Bolkesjø, her har det vært skysstasjon i siden 1624. Under nationalromantikken ble Bolkesjø omtalt som “Turistporten til eventyrlandet” – da folk ønsket å utforske den ville naturen og kulturen i Telemark. Nærmiljøet rundt gården minner fortsatt om gamle tider, her er det gamle tømmerbygninger og vakre stabbur. Eldhuset på gården er en gammel årestue og var opprinnelig hovedhuset på gården - dette dateres til 1200-tallet!

Vi tilbyr ulike typer overnatting, alle tett på naturen og unike på hver sin måte. På Stabburet har du muligheten til å våkne opp i himmelseng, med fantastisk utsikt over Telemarks-fjella. På Seteren, eller Stulen som det kalles lokalt, er du midt i skogen langt fra folk. På husmannsplassen Jonrud ved det idyllisk bade- og fiskevannet Follsjø, kan du enten ta med storfamilien eller leie en mikrohytte. På sommeren tilbyr vi også glamping i vannkanten på Follsjø!

Hva med å ta med barna på blåbærtur i skogen? Eller en romantisk weekend for to, alene i skogen? Og ingenting er vel bedre enn å grille sin egen fisk til middag!

Alle stedene er tilrettelagt med utemøbler og grillmuligheter.

Vi ønsker å gi gjestene mulighet til å få et avbrekk fra hverdagens kjas og mas, og sette pris på enkle gleder nær naturen. Her er det sjarm og ro, fremfor luksus.

Les mer