Myrdal Gård

Gårdsbutikk er åpent i skuleferier.

hver dag i uke lages ost i ysteriet

geitene har tilgang til beite året rund

på myrdal lager vi 10 forskjellige oster av geit eller kumelk

Ysteriet på gården.

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Myrdalsvegen 202
5690 Lundegrend
Telefon 95528264
Lengdegrad 5.61854
Breddegrad 60.03473

På Tysnes sør for Bergen, driver vi gård og lager ost med lidenskap for norsk natur og tradisjonell kunnskap fra hjemlandet Nederland. Vi lager ulike typer ost med og uten krydder av melk fra egne geiter og kjøpt melk fra Vestlandet. Vi jobber med ærlige oppskrifter for å utvikle intense smaker i oster med deilig konsistens.

Myrdal gård ligger 250 meter o.h. på den vakre øya Tysnes, i Vestland fylke. Jasper og Nynke van Schaik tok over gården når de flyttet hit fra Nederland i 2013. Den berømte nederlandske ostetradisjonen kombinerer de med utsøkte lokale råvarer. Myrdal Gård har en liten geitebesetning og eget ysteri hvor det produseres forskjellige oster av egenprodusert og kjøpt melk. Dyrevelferden er viktig, og Myrdal-geitene står på halm i en stor og lys fjøs. Ute har de tilgang til beite, skog og fjell hele året. Myrdal ost blir solgt i utvalgte dagligvarebutikker og spesialbutikker i hele Norge. Om sommeren er gårdsbutikken åpen, og der selges produkter fra eget ysteri og andre lokalmatprodukter.

Myrdal ysteri bruker førsteklasses råvarer. Norsk melk er av høyeste kvalitet. Entusiastiske osteelskere i ysteriet sørger for at ingrediensene holder ypperste kvalitet og behandles under de strengeste hygieniske krav. Ostene modnes ved perfekt temperatur og luftfuktighet for å få frem hele smakspotensialet. Alle Myrdalprodukter blir pasteurisert.

Gårdsbutikken er åpen i vår- og sommersesongen. Sjekk facebooksiden vår for aktuelle åpningstider i skoleferier, helger og på sommeren. i butikken selges det ost, iskrem, yoghurt, forskjellige bakevarer, steinovn bakt pizza med ingredienser fra gården og mye mer lokal mat. Når gårdsbutikken er åpen er det også mulig å hilse på alle dyrene på gården. Vi har geiter (med kje om våren), hester, ungarsk ullsvin, kyllinger, hunder og katter. Man kan også kikke inn gjennom vinduet til ysteriet hvor vi lager ost ca. fem dager i uken.

Les mer