BesteFarHuset

Kafe/selskapslokale   Fotograf: Tone H. Høglien

Gammeldags julestemning med kanefart   Fotograf: Tone H. Høglien

Kafe   Fotograf: Tone H. Høglien

  Fotograf: Jenny Sofie Høglien

  Fotograf: Jenny Sofie Høglien

Høstselskap på låven   Fotograf: Jenny Sofie Høglien

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Fjukvegen 328
1925 Blaker
Telefon 95245224
Lengdegrad 11.38182
Breddegrad 60.005189

I kulturbygda Blaker ca. 5 mil nord for Oslo i Lillestrøm kommune ligger BesteFarHuset. Et småbruk som er over 500 år med gårdsnavnet Verkensbakken. Her var det tegleverk på jordet, og kulturminnet Slora Mølle som nylig fikk tildelt Olavsrosa ligger rett ved siden av. I Blaker er det mye historie og kultur. Både på Slora Mølle og Blaker Skanse, som er en flott festning, kan det avtales omvisning i kombinasjon med middag på BesteFarHuset. På gården er det en fin atmosfære hvor man finner roen og får servert god hjemmelagd mat, gjerne husmannskost. Det er plass til inntil 75 personer til middag, buffet, lunsj eller hva man måtte ønske. På stabburet kan man besøke den sjarmerende gårdsbutikken, eller hilse på dyrene på gården.

Tone og Øyvind Høglien eier og driver stedet. Det var Tones bestefar som bodde her under hennes oppvekst, derav navnet BesteFarHuset. På stabburet drev Tones familie gårdsbutikk på 90- tallet, hvor de bare hadde hjemmelagde ting. I 2012 startet Tone opp gårdsbutikker igjen. Det var også etterspørsel etter servering, så de bygde om låven til kafe og selskapslokale. Den benyttes til å ta i mot grupper, foreninger, bedrifter, og til selskaper som konfirmasjoner, brylluper, jubileer, samt åpen kafe i blant. Åpningstidene blir sendt ut i forkant på hjemmesiden.

I gårdsbutikken er det blant annet lokal mat, egen honning, noen hjemmelagde ting og innkjøpt. Øyvind er snekker og tar på seg oppdrag med alt fra møbler til sveitserpynt, hvis han har tid.. Som personer er Tone og Øyvind opptatt av nøysomhet, gamle tradisjoner, og er veldig stolt av bygda si. På gårdenen har de pusset opp hovedhuset fra 1877, og kom på 2. plass i kåringen "Norges vakreste hjem" i 2010. Det ligger mye sjel og kjærlighet i gamle ting. Det å reparere og ta vare på i stedet for å kaste er noe de brenner for. Det gir en god følelse på mange måter. I 2017 hadde de et stort filmteam på gården hvor Tine Meieri sin storsatsning "Fjøsnissen" ble spilt inn på gården med Gard Eidsvoll som skuespiller og Aksel Hennie som regissør. Så på en måte er "Fjøsnissen" litt fra BesteFarHuset.

Velkommen til kulturbygda Blaker og BesteFarHuset, og få litt "Påfyll av glede".

Send gjerne en forespørsel til post@bestefarhuset.no eller ring Tone for en prat på tlf. 95 24 52 24 for servering, omvisninger osv.

Les mer