Fiskum fruktpresseri

Ta vare på øyeblikkene.   Fotograf: Marius Agric Life

Her er vi! Fv: Bjørg, Øivind, Karl-Kristian, Hilde, Tone, Pål, Eirik, Heidi Bak: Even. Vi mangler Hans Ingar, Frida og Anna på bildet   Fotograf: Marius Agric Life

Velbekomme!   Fotograf: Jørn Grønlund

Sjekk i felt, vekst og eventuelle skadegjørere skal kartlegges. Fint og være to :-)   Fotograf: Marius Agric Life

Sommer i eplehagen.   Fotograf: Marius Agric Life

Snart modne nå.   Fotograf: Fiskum fruktpresseri

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Åssideveien 435
3322 Fiskum
Telefon 93614134
Lengdegrad 9.78414
Breddegrad 59.67784

Fiskum fruktpresseri er et familieforetak der 3 generasjoner samarbeider om å produsere eplemost av høy kvalitet. Gårdspresseriet er en del av Stavlum gård som ligger idyllisk til i Eikerbygda, Fiskum. I vestvendt og solrikt terreng vokser epletrærne av sortene Aroma, Discovery , Gravenstein og Rød Savstadholm. Disse håndplukkes ved ønsket modningsgrad og presses til eplemost på gården. I tillegg til egen produksjon har vi og åpen for leiepressing, der kunden garantert får most av egne epler. I sesong vil det være mulig å handle i vårt lagerutsalg : Hverdager 09 00 - 17 00, ellers på forespørsel.

Stavlum gård har vært i familiens eie siden 1891 og har vært selve livsgrunnlaget for tidligere generasjoner. Tidene forandrer seg men ønsket om å bruke de ressursene og mulighetene vi har til rådighet, har alltid vært viktig i familien. Selv om vi ikke har store arealer til disposisjon er ønsket om å drive gården videre stor.

Eikerbygdene har lang historie på fruktdyrking; gode klimatiske forhold og egnet jordsmonn har lagt forholdene til rette for dette. Stavlum Gård har og hatt produksjon av epler i en årrekke og etter flere år der vi luftet tanker om videreforedling av denne fantastiske råvaren ble Fiskum fruktpresseri opprettet som et familieprosjekt i 2012. Nå var målet å produsere eplemost av ypperste kvalitet samt skape en levedyktig bedrift..

Vi er i dag ydmyke og stolte av å kunne tilby eplemost produsert i vårt gårdspresseri. Produksjonen foregår som nevnt på gården der vi håndterer alle ledd og kvalitet er viktig. Vi har valgt å presse de ulike sortene hver for seg, da vi mener dette gir oss en smak som lettere gir oss muligheten til å kjenne nyansene mellom de forskjellige variantene av epler.

Gleden var stor da vi i 2018 ble lest opp som vinner av Norges beste eplemost i kategorien, Ren most med vår Discovery.

I sesong vil det og være mulig for selvplukk av epler hos oss.

Les mer