Hesla Farm

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Hemsedalsvegen 23
3550 GOL
Telefon 004740092948
Lengdegrad 8.92717
Breddegrad 60.701968

Velkommen hjem til Ligia og Knut og til Hesla Farm! Midt i vakre og solfylte omgivelser finner du denne rustikke og unike gården datert helt tilbake til 1537. Gården er en av de eldste gårdene på Gol med flotte gårdsbygg og en spennende historie. Opplev autentisk, norsk kultur og kjenn hvilepulsen i vår oase. Finn roen blant stabbur og gårdshus, nyt stillheten i hagen og hils gjerne på hønene som går fritt på tunet.

Her kan du bo i flere ulike stabbur, en gammel Hallingstugu og andre gårdsbygg fra forskjellige tidsperioder. Det eldste stabburet er nesten 400 år gammelt. Alle bygningene og rommene er originale, men har blitt oppgradert med moderne fasiliteter. Totalt har vi 25 sengeplasser fordelt på 11 boenheter med fullt utrustet kjøkken og bad. Låven er omgjort til selskap- og konferanselokale, fjøset er omgjort til en frokostsal for overnattingsgjester og i gårdsbutikken vår selger vi varer fra lokale og nasjonale produsenter.

Vi fokuserer på økoturisme, kortreiste opplevelser og gjenbruk. Interiøret er nøye utvalgt for å passe godt med tidsperioden byggene er fra og du vil også finne mange, gamle gjenstander som har fått nytt liv hos oss. Både Gol skysstasjon og Gol togstasjon ligger ikke langt unna gården, så om du ønsker å reise bilfritt til oss er det gode muligheter for det.

Gården er kun noen hundre meter fra Gol sentrum, som har et variert tilbud av restauranter og butikker, samt aktiviteter og arrangementer som passer for store og små. Vi ligger svært nær mange fine turstier og skiløyper, og det er kort biltur unna populære vinterdestinasjoner som Hemsedal og Geilo. Det nærliggende Golsfjellet har et kulturrikt seterlandskap med gode aktivitetsmuligheter året rundt, som sykling, fiske og fotturer om sommeren, og flotte løyper for både langrenn og alpint om vinteren. Nylig ble et bygg ved Tisleifjorden, som tilhører gården, omgjort til en sommeråpen café som tilbyr utleie av sykler, kajakk, båt og fiskeutstyr.

Les mer