Hjortegården - familien Gamkinn

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Borgeveien 240
3160 STOKKE
Telefon 90153940
Lengdegrad 10.27198
Breddegrad 59.2586

​Hjortegården i Stokke ligger sentralt plassert mellom Sandefjord og Tønsberg, Vi tilbyr salg av hjortekjøtt, spesialprodusert hjort-spekepølse fra egne dyr samt livdyrproduksjon i tillegg. Gården har vært i familiens eie siden 1700-tallet. Siden overtakelsen 2011 har vi opplevd økende interesse både for dyra, driften, gården og kjøttet. Både barnefamilier og voksne vil ha glede av å se foring av dyra og hygge seg i hagen på forhåndsannonserte dager.​​

Dyrevelferd er svært viktig for oss og dyra går fritt innenfor et større område hvor også kalvene blir født på forsommeren. Produksjonen gir lite klimaavtrykk og de beiter på våre egne beiter. Om vinteren forer vi med høy fra egen produksjon og fra naboer. Vi har også noe tilskuddsforing i form av rester fra ølproduksjonen til Færder Mikrobryggeri AS i Tønsberg. Kjøttet er produsert uten bruk av antibiotika og holder ypperste kvalitet.

Vi har i tillegg til utviklingen av driften hatt fokus på å anlegge hage med flotte sitteplasser og utsikt til beitende kronhjort i umiddelbar nærhet. Hagen oppgraderes og utvikles løpende og er beplantet med blant annet bøkehekker, kaprifol, rhododendron, lavendel, hosta og barlind. Den har også åpent fjell med den særpregede lokale lavabergarten rombeporfyr.

Les mer