Valdresmeieriet

Valdres Ost   Fotograf: Valdresmeieriet

Kyr på sommerbeite på stølen, Jaslangen i Valdres   Fotograf: Valdresmeieriet

Ysting av ValdresOst   Fotograf: Valdresmeieriet

Ostemassen tas opp og puttes i former   Fotograf: Valdresmeieriet

Ostehjulene lagres i temperaturstyrte modningsrom   Fotograf: Valdresmeieriet

All ost pakkes for hånd. Her er det etiketten på Helin-osten som settes på.   Fotograf: Valdresmeieriet

Valdres Ost passer like godt på brødskiva som til snacks og matlaging.   Fotograf: Valdresmeieriet

Bruk Valdres Ost om snacks   Fotograf: Valdresmeieriet

Bufarost av stølsmjølk   Fotograf: Valdresmeieriet

ValdresOst ostehjul   Fotograf: Valdresmeieriet

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Fosheimvegen 66
2960 Røn
Telefon 94009677
Lengdegrad 9.046673
Breddegrad 61.029434

Det har i lang tid vore tradisjon for osteproduksjon i Valdres. Kunnskapen gjekk i arv, og det var vanleg å yste på stølane om somrane. På garden vår Færden i Valdres har familien Wangensten foredla råvarer frå naturen i generasjonar, og i 2011 valde vi å føre nokre av desse tradisjonane vidare og etablerte Valdresmeieriet.

Valdresmeieriet produserer Valdres Ost, som er faste gulostar med og utan krydder. Osten vert ysta for hand av heilmjølk som vert levert frå utvalde gardar i Valdres heile året. Om sommaren nyttar vi stølsmjølk som er mjølk frå kyr som beiter fritt i fjellet.

Eigenskapane til stølsmjølka frå Valdres er så spesielle at det har vorte skrive ein eigen doktorgrad om ho, og samansetninga av mjølka gjer at osten vært i særklasse. Bufarosten er av den grunn den mest spesielle osten, sidan han berre lagast i sumarhalvåret når det er tilgang på stølsmjølk.

Kjærleiken til Valdres pregar fullt ut alt vi gjer. Vi er opptekne av kvalitet i alle ledd, frå råvare til produksjon og leveranse. Og vi er stolte av å levere kvalitetsost av lokale råvarer, med ein rik og ekte smak.

Les mer