Stend Gardsbutikk og Gartneri

Butikklokalet vårt Inside our farm shop   Fotograf: Bjørn H. Grinde

Vi tilbyr mange spesielle økologiske og kortreiste delikatesser. Enjoy our organic and local delicacies.   Fotograf: Karoline Torsvik

Flyfoto av Stend vidaregåande skule og Stend Gardsbutikk og Gartneri.   Fotograf: Ukjent

  Fotograf: Bjørn H. Grinde

Sommaramplar.   Fotograf: Ukjent

Hovudbygninga og kolonihagen på Stend vidaregåande skule.   Fotograf: Bjørn H. Grinde

Elever ved salg, service og reiseliv med praktisk arbeid i gårdsbutikken.   Fotograf: Vestland Fylkeskommune

Kunden handler egg fra egen hønsegård- vår best selger!   Fotograf: Vestland Fylkeskommune

  Fotograf: Vestland Fylkeskommune

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Tine Omdal Omdal Laskemoen
Adresse Fanavegen 249
5244 Fana
Telefon 55929890
Lengdegrad 5.32787
Breddegrad 60.273459

Velkomen til Stend Gardsbutikk og Gartneri. Vi tilbyr lokalproduserte og kortreiste økologiske matvarer, drikke og blomster. Vi produserer grønsaker og urter frå eigen åker og eigne drivhus, og har gode tilbod på ferske egg frå hønsehuset. Butikken ligg landleg og idyllisk til ved gamle Stend herregård ved Fanafjorden, 12 kilometer sør for Bergen sentrum.

Butikken er ein pedagogisk og praktisk læringsarena for elevar ved Stend vidaregåande skule og er kjend for å selje produkt med høg kvalitet. Vellagra Fanaost fra Ostegården, som vann oste-VM i 2017 er eitt døme.

Til jul er drivhusa fulle av julestjerner og julegleder, medan butikken kan freiste med pinnekjøt av villsau og andre juledelikatesser. Til våren spirar det i åkeren og drivhusa er fulle av sommarblomster, medan dei nyfødte lamma beitar på jordene. Til hausten bugnar salstorget av nyhausta rotgrønsaker og lokal sesongbasert norsk frukt.

Vi held ope alle vekedagar frå måndag til laurdag (opningstidene varierar med sesong). Sjå vår facebook-side for oppdaterte opningstider.

Les mer