Hinmelspannet

Solglad er en rødkittost ystet på geitemelk og kumelk. Den har en moden og rund smak og myk konsistens. Solglad gjør seg godt på ostebordet. I tillegg har den god smelteevne og smaker nydelig på pizza eller hamburger.

Raudberg er en økologisk rødkittost ystet på kumelk. Den har en rund og moden smak. Konsistensen er myk, og yttersiden har innslag av hvitmugg. Denne osten er et ypperlig smakstilskudd i sauser og supper, og til kylling. Den smaker også nydelig på grovt brød med pære.

Himmelspannet Skogshorn er en økologisk hvitmuggost ystet på kumelk som er tilsatt økologisk svart pepper. Osten har en frisk karakter og myk konsistens. Smaker himmelsk med multer eller andre bær

Geiteberget er en hvitmuggost ystet på ren geitemelk. Osten har en mild smak og kremet konsistens. Den egner seg utmerket i salat, pai eller på brød med honning.

Himmelspannet Skogshorn og Raudberg ystes på økologisk melk fra gården Solbakken som ligger noen få minutter fra ysteriet. Om sommeren beiter kuene ved foten av Skogshorn, ikke rart det blir god ost!

Ost fra Himmelspannet er ekte håndverk. Hos oss gjøres alt for hånd.

Lunet Geiteberget smaker nydelig på salat

Himmelspannet sine lokaler i Hemsedal sentrum

Himmelspannet sine lokaler i Hemsedal sentrum

Debio Godkjent Norsk Gardsost Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Rampa,
3560 Hemsedal
Telefon 94482525
Lengdegrad 8.552397
Breddegrad 60.863164

Himmelspannet ost fra Hemsedal er håndlaget, lokalprodusert ost basert på melk fra ku og geit. Dyrene beiter i idylliske fjellområder og ostene ystes i våre lokaler i Hemsedal sentrum. Vi brenner for å ta vare på og videreføre bygdas lange tradisjoner for stølsliv og ysting - et fantastisk utgangspunkt for god ost! Ostene har navnene sine fra kjente fjelltopper og landemerker i Hemsedal. Du får kjøpt ostene fra Himmelspannet på Meny og andre velassorterte butikker i hele landet. Lokalt i Hemsedal selges ost fra Himmelspannet på Kiwi Hemsedal, Extra Hemsedal og hos "En Smak Tå Hemsedal" på Tuv.

HISTORIA OM HIMMELSPANNET

"På stølane i Hemsedal, i retteleg gamal tid, hende det at budeiene om morgonen oppdaga at noko av mjølka på mystisk vis var borte. sagnet fortel at haugafolket hadde vore der, og at den beste mjølka hamna i Himmelspannet i ly av nattemørket. Me har funne Himmelspannet! Det inneheld mjølk fra geit og kyr som har beita mellom mektige fjell og under en stor himmel langt til fjells i Hemsedal. No blir mjølka frå Himmelspannet ysta til dei mest herlege ostar. Slik kan eventyret halde fram..."

Les mer