HYGGEN EPLEMOST

HYGGEN EPLEMOST er lokal eplemost i verdensklasse og er det naturlige alternativet til vin pga sin unike kombinasjon av sødme, syre og bitterstoffer. Vår eplemost er utelukkende laget på epler fra vår egen epleproduksjon, og kun epler av beste kvalitet. Vi er utelukkende opptatt av å lage den beste eplemosten, basert på de beste eplene våre. Det er vårt kvalitetsstempel. Ferskpresset eplemost rett fra eplet – uten omveier   Fotograf: Simen Justdal

ÅPENT - UTENDØRS- GÅRDSUTSALG - ÅPENT ALLE DAGER - KASSESALG - GROSISSPRISER. Når frosten kommer flytter vi gårdsutsalget inn i låven. Der er det fortsatt selvbetjent - så fremt du ikke møter på meg eller noen av oss andre på gården. Priser: 12 flasker (75 cl) kr. 550 Velg mellom Gravenstein, Summerred og Sommereple 8 flasker (75 cl) kr. 375 Sommereple 6 flasker (75 cl) kr. 300 Sommereple 12 småflasker kr 300 Sommereple ( 33 cl) 3 flasker (75 cl) kr.150 Velg mellom 3 sorter 4 flasker (75 cl) kr 200 Velg mellom 3 sorter VIPPS 520 356 Merete Hyggen   Fotograf: Simen Justdal

Hyggen gård ligger i den lille fjordbygden Hyggen i Asker kommune. Gården har vært i familiens eie siden 1830.Her har det vært drevet tradisjonelt jordbruk, skogbruk, fruktproduksjon og steinhuggeri. Gården og eplehagen ligger lunt til i sydhelling ned mot Drammensfjorden. Ekstra sol og varme fra fjorden, et rikt jordsmonn og rikelig tilgang på vann gir et klima som egner seg perfekt til epledyrking.   Fotograf: Andreas Backe Wiig

I dag er det sjette generasjon og Merete Hyggen med mannen Oddbjørn med to sønner og et fast arbeidslag som driver gården videre innen epleproduksjon og salg av eplemost fra egne epler.   Fotograf: Andreas Backe Wiig

I dag, og som i tidligere tider, legger vi ned mange tusen arbeidstimer hvert år i eplehagen. Arbeidet utføres av trofaste medarbeidere og godt sammensatte arbeidslag med enkle men velutprøvde arbeidsmetoder. Vi tror på hardt arbeid, godt håndverk og tar ingen snarveier i framstillingen av eplemosten vår.

Vi har åpent - utendørs - selvbetjent- gårdsutsalg - alle dager - kassesalg til grossistpriser. Når vinteren kommer flytter vi gårdsutsalget inn i låven. Fortsatt åpent - selvbetjent. Betaling via VIPPS.   Fotograf: annanovalova.com

Vår eplemost er utelukkende laget på epler fra vår egen epleproduksjon, og kun epler av beste kvalitet. Vi er utelukkende opptatt av å lage den beste eplemosten, basert på de beste eplene våre. Det er vårt kvalitetsstempel. Presset, tappet og pasteurisert hos Askim Frukt og Bærpresseri   Fotograf: Andreas Backe Wiig

Vårt mål er å lage autentisk eplemost som gjenkjennes på sorten som er brukt, voksestedet eplene er dyrket på, klimaet og jordsmonnet her i Hyggen.   Fotograf: Andreas Backe Wiig

Den grønne bølgen er over oss og mange ønsker å handle lokal og kort-reist mat og drikke, gjerne med et særpreg, historie eller opplevelse.

Premium eplemost - den nye vinen. Hyggen eplemost gjenkjennes med sitt unike kombinasjon av sødme, syre og en fantastisk smaksrikdom.   Fotograf: Anna Novalova

Vi er nøye med hele produksjons-prosessen, fra eplene håndplukkes, lagres på kjølerom og sorteres før de presses og tappes på flaske. Hyggen eplemost er presset, tappet og pasteurisert hos Askim Frukt og Bærpresseri.   Fotograf: Sven Erik Røed

Det hevdes fra eksperthold, at det norske eplet og norsk eplemost er i verdensklasse pga de klimatiske forholdene. Vi produserer epler helt på grensen av hvor det er klimatisk mulig å dyrke epler. Derfor får vi en smaksrikdom og et naturlig høyt syreinnhold og en unik kombinasjon mellom sødme, og bitterstoffer.   Fotograf: Fredrik Solstad

Hyggen gård ligger i den lille fjordbygden Hyggen i Asker kommune. Gården har vært i familiens eie over 6 generasjoner siden 1830.Her har det vært drevet tradisjonelt jordbruk, skogbruk, fruktproduksjon og steinhuggeri   Fotograf: Fredrik Solstad

Eplemost - den nye vinen. HYGGEN Eplemost er en premium eplemost med en balansert sammensetning av sødme, syre, bitterstoffer og aroma.   Fotograf: Fredrik Solstad

Idag er det 6. generasjon, Merete Hyggen med ektefelle Oddbjørn Viken som driver gården videre innen epleproduksjon og salg av eplemost fra egne epler.   Fotograf: Fredrik Solstad

Innhøsting med god hjelp fra trofaste medarbeidere. Hvert år legger vi ned mange tusen arbeidstimer i eplehagen. Arbeidet utføres av trofaste medarbeidere og godt sammensatte arbeidslag med enkle men velutprøvde arbeidsmetoder. Vi tror på hardt arbeid, godt håndverk og tar ingen snarveier i framstillingen av eplemosten vår.   Fotograf: Fredrik Solstad

Velkommen innom vårt selvbetjente gårdsutsalg!   Fotograf: Fredrik Solstad

I dag, og som i tidligere tider, legger vi ned mange tusen arbeidstimer hvert år i eplehagen. Arbeidet utføres av trofaste medarbeidere og godt sammensatte arbeidslag.   Fotograf: Fredrik Solstad

Det sikre høsttegnet. Epletrær som bugner av røde, søte og syrlige epler er for mange gode minner fra barndommen og noe vi fortsatt gleder oss over.   Fotograf: Fredrik Solstad

På Hyggen gård har vi ca 16 000 frukttrær fordelt på 100 mål. Dette ansvaret tar vi på alvor, og hver dag gjennom hele året har vi små og store oppgaver som til sammen danner suksessgrunnlaget for vår eplemost.   Fotograf: Andreas Backe Wiig

Det sikre vårtegnet, en vakker eplehage i full blomst   Fotograf: Andreas Backe Wiig

Eplemosten er det naturlige alternativet til vin pga sin smaksrikdom og fantastiske aromastoffer og en unike kombinasjon mellom sødme og syre og bitterstoffer. Det er nettopp derfor denne eplemosten passer utmerket til mat.   Fotograf: Anna Novalova

Det hevdes fra eksperthold, at det norske eplet og norsk eplemost er i verdensklasse pga de klimatiske forholdene. Vi produserer epler helt på grensen av hvor det er klimatisk mulig å dyrke epler. Derfor får vi en smaksrikdom og et naturlig høyt syreinnhold og den unik kombinasjon mellom sødme, syre som kun norsk eplemost har.   Fotograf: Andreas Backe Wiig

Tenk at du har ansvaret for at 15.000 epletrær har det bra, trives og gror, ikke blir syke og kvitterer med å gi tilbake epler i stort monn, røde, søte, sprø og syrlige epler. På Hyggen gård har vi tusenvis av frukttrær fordelt på 100 mål. Dette ansvaret tar vi på alvor, og hver dag gjennom hele året har vi små og store oppgaver som til sammen danner suksessgrunnlaget for vår eplemost.   Fotograf: Sven Erik Røed

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Merete Hyggen
Adresse Grimsrudvn 21 A
3442 Hyggen
Telefon 95900106
Lengdegrad 10.350085
Breddegrad 59.714971

HYGGEN eplemost er lokal eplemost i verdensklasse. Vår eplemost er utelukkende laget på epler fra vår egen epleproduksjon, og kun epler av beste kvalitet. Gårdsutsalget er åpent hele året - (så lenge det er folk på gården - og det er det stort sett). I sommerhalvåret er det utendørs selvbetjent gårdsutsalg. Når snøen og kulda melder sin ankomst flytter vi det selvbetjente utsalget inn i låven.

Hyggen gård ligger i den lille fjordbygda Hyggen i Asker kommune (Viken fylke). Gården og eplehagen ligger lunt til i sydhelling ned mot Drammensfjorden. Ekstra sol og varme fra fjorden, et rikt jordsmonn og rikelig tilgang på vann gir et klima som egner seg perfekt til epledyrking.

Idag er vi 6. generasjon gårdbrukere som driver gården videre innen fruktproduksjon. På gården har vi 16 000 trær fordelt på ca 100 mål.

Vi er helt avhengig av erfaring og gjøre de rette tingene til rett tid for å kunne produsere epler og eplemost av beste kvalitet”

Denne sesongen har vi tre sorter eplemost; Aroma, Gravenstein og Sommer (70/30 Discovery/Julired). Disse er alle forskjellig i smak og karakter, men har til felles at de er premium eplemost.

Vår eplemost er utelukkende laget på epler fra vår egen epleproduksjon, og kun epler av beste kvalitet. Vi er utelukkende opptatt av å lage den beste eplemosten, basert på de beste eplene våre. Det er vårt kvalitetsstempel.

HYGGEN Eplemost - lokal eplemost i verdensklasse.

TAKK FOR AT DU HANDLER LOKALT

HYGGEN Eplemost


Les mer