HANEN gårdsbutikkskole
Gårdsbutikker er viktige for lokal verdiskaping, og ikke minst for norsk bygdeturisme. Når du handler direkte fra bonden kommer du nært kunnskapen om råvarer og foredling, samtidig som du kommer tettere på lokal natur og kultur – en opplevelse med stor merverdi! Bli med på gårdsbutikkskole for å løfte din gårdsbutikk og bidra til å utvikle gårdsbutikker som salgskanal.
Med støtte fra Innovasjon Norge, Vestland fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune utvikler vi nå et kompetansetilbud: HANEN Gårdsbutikkskole. Gjennom praktiske verktøy og kommersiell ekspertise ønsker vi å styrke deg som driver eller planlegger å starte en gårdsbutikk.
Med støtte fra Innovasjon Norge, Vestland fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune
I løpet av prosjektet utvikler vi:
- En unik gårdsbutikkskole som testes og finpusses i samarbeid med kursdeltakere.
- En praktisk veileder for drift og utvikling av gårdsbutikker.
- Innsikt i gårdsbutikkens betydning for norsk lokalmat.
I 2025 går startskuddet
HANEN Gårdsbutikkskole arrangeres fysisk på tre ulike lokasjoner og retter seg mot alle som allerede driver eller ønsker å starte salg gjennom gårdsbutikker.
Tid og sted
Høsten 2025 inviterer vi til kurs i Vestfold og på Voss. Kursene er relevante for alle som driver gårdsutsalg, eller som planlegger å starte. Datoer er den 13.- 14. oktober i Helgeroa og den 10. - 11. november på Voss.
HANEN Gårdsbutikkskole dekker temaer som:
- Merkevarebygging: Skap en merkevare basert på dine unike styrker.
- Omregulering og bruksendring: Praktisk guide før oppstart.
- Kommunikasjon og markedsføring: Fra nettside til sosiale medier og lokale samarbeid.
- Kundeopplevelse: Gi kundene opplevelser de kommer tilbake for.
- Salgsteknikker: Effektive metoder for å øke salget med mersalg og produktplassering.
- Prisstrategier: Sett riktig pris på varer og tilbud
På hvert sted tilbyr vi to fulle kursdager med eksperter innen salg og markedsføring
• To lunsjer
• Verktøy og kunnskap som kan gi økt lønnsomhet og flere kunder
Kursholdere:
Patrik Alesand - gründer og spesialist på salg og HR
Patrik Alesand er selv gründer. Han driver også konsulentvirksomheten Pafoal, som spesialiserer seg på HR og salg, samt opplæringskontoret Motivated, som tilbyr faglig opplæring for kandidater som ønsker å ta fagbrev i salg. Som rådgiver arbeider han tett sammen med Kompetansenettverket for lokalmat i Region Sør, og har holdt flere salgskurs i Agder og Rogaland og han har derfor inngående kjennskap til de utfordringene gårdsbutikkene står overfor. På gårdsbutikkskolen deler han sin erfaring om marked og salg med praktiske råd om hvordan du kan styrke ditt salg og forbedre kundeopplevelsen.
Kari Hasselknippe – en erfaren rådgiver innen merkevarebygging
Med over 25 års erfaring innen merkevarebygging, konseptutvikling og kommunikasjon har hun hjulpet små og mellomstore virksomheter med å bygge sterke og tydelige merkevarer. Kari har en særlig lidenskap for å støtte entreprenører innen lokalmat, reiseliv og servicebransjen, og hennes arbeid har resultert i suksess for alt fra gårdsbutikker til boutique-hoteller. I gårdsbutikkskolen vil Kari dele sin erfaring og praktiske råd, med verktøyene du trenger for å lykkes. Hun har et unikt talent for å synliggjøre det som gjør din gårdsbutikk spesiell og hjelpe deg med å bygge en merkevare som skaper verdi for både kundene dine og lokalsamfunnet. Kari byr på inspirasjon, innsikt og konkrete verktøy.
Jan Arve Langørgen, leder byggrådgivning i Norsk Landbruksrådgivning
Jan Arve skal gi en praktisk innføring i forberedelse og søknad om endringer i bruk av landbruksbygg. Han bor på Myra gård hvor han og familien driver lokalmatproduksjon. I tillegg er han leder for nettverket Trondheims Matperler og har derved stor innsikt i utfordringer og muligheter.
Petter Bjørgan, fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat
Petter Bjørgan er fagsjef for lokalmat ved Stiftelsen Norsk Mat, med hovedansvar for bransjeportalen lokalmat.no. Han har mange års erfaring fra jobb i butikk og kundeservice, og har tidligere drevet Salmon House på Gardermoen, hvor han hadde ansvar for innkjøp og forhandlinger. I tillegg har han ansvar for målinger av lokalmatsalget i Norge og arbeider med kurs og markedstjenester.
Besøk tre gårdsbutikker
Øvrejorde
Øvrejorde er ein geitegard i Hovet i Hallingdal. og me som driver den er Ole og Hanne Christine Øvrejorde På gården har me en enkel gårdsbutikk m…
Gårdsbutikken på Schrader Gartneri
Vi produserer salater, urter, tomater, agurk, chili og blomster i de gamle veksthusene her på gården. I sesong har vi også grønnsaker alt i fra pot…
Tjamsland gård
Tjamsland Gård Kafé
Tjamsland ligger en liten svipptur fra Rv 41, oppe på Håbeslandsheia. Gården ligger naturskjønt til, og her bor kuer, villsau …