Kontaktperson | Inna Jorddal |
Adresse | Fjærlandsvegen 4105 6848 Fjærland |
Telefon | 45058065 |
Lengdegrad | 6.751197 |
Breddegrad | 61.483523 |
Brævasshytta er et restaurant bygd inn i ei morene rett ved Nasjonalparken og med utsikt opp til Bøyabreen, som tilhører Europas største Bre Landskapet, Jostedalsbreen. Vi serverer lokalt produsert mat og drikke, på menyen har vi bla Sosekjøtt og hjemmelaget burger med lokalt kjøtt, lokalproduserte juicer og andre drikke. Brævasshytta ligger under Bøyabréen i Fjærland, og ble bygd i 1960 av Gudmund og Mina Bøyum, og Gjertrud og Mikkel Bøyum. Før den tid dreiv Mundal Hotell et kafé ved Bøyabréen, og da cruiseskipet var på vitjing hadde bygdefolket salgsboder langs vegen opp til bréen. I 1985 overtok Gerd Bøyum og fra 2000 til 2023 har Gerd Bøyum eigd og drifta Brævasshytta ilag med sine born. I dag er Brævasshytta eid av Lars Hellandsjø, sammen med barna sine. Fjærland Fjordstove Hotell tar driften av restauranten fra 2024.
Dette skriv Lonely Planet om oss;
"Do visit the Brævasshytta, built into the moraine of Bøyabreen's latest major advance, even if it's only for a cup of coffee. With the glacier right there and in your face, it's like eating in an IMAX cinema, but for real."