Aga sideri

  Fotograf: Øystein Haara Photography

  Fotograf: Øystein Haara Photography

  Fotograf: Øystein Haara Photography

  Fotograf: Eirin Tjoflot

  Fotograf: Eirin Tjoflot

  Fotograf: Eirin Tjoflot

Beskyttet Geografisk Betegnelse
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Aga 73
5776 Nå
Telefon 47613738
Lengdegrad 6.60301
Breddegrad 60.298158

MELLOM HØGE FJELL, I HJARTA AV HARDANGER LIGG AGA SIDERI IDYLLISK TIL. I det best tenkelege klima for fruktdyrking vert epletrea dulla og stelt fint med heile året. Epla vert varsamt plukka og frakta til gards. Her får dei seg ein vask før dei vert rive i filler og most til jusen sprutar. Desse edle dråpane tek me vare på, og med litt tid, litt magi og litt hardt arbeid sitt me att med noko heilt fantastisk; Aga sider.

Joar Aga er født og oppvokst i Hardanger, i 2018 kjøpte han barndomsgården som ligger på Aga i Ullensvang.
Satsningen på epler var naturlig, da siderproduksjon i Hardanger har foregått i generasjoner. Han deltok første gang i siderkonkurransen under Hardanger siderfestival i 2017, hvor han vant klassen for amatører.
Dette gav inspirasjon til å satse, og i 2018 vant han klassen for profesjonelle med Lagmann sider. Denne har fått navnet frå nærmeste nabo Agatunet som ligger 50 meter fra sideriet med røtter tilbake til vikingtiden. Aga sideri produserer 5 ulike typar sider; Lagmann, Bøddel, Humlepung, Humlepung Rosè og dessertsideren Hermanshaug.

Frå mai til september vert det arrangert daglege smakingar. For meir info, sjå agasideri.no under Opplevingar.

Opningstider gardsutsalg Mandag - Lørdag: 09 - 17

Les mer