Adresse | Slettevegen 62 3540 Nesbyen |
Telefon | 90179321 |
Lengdegrad | 9.038237 |
Breddegrad | 60.572672 |
Hallingdal Lokalmatsenter er et nedskjæring- og videreforedlingsanlegg. Vi lager bl.a. burgere, pølser og tapasboller av storfe, sau, svin, vilt og kje. Åpningstider vanligvis 8-16, men variasjoner i løpet av året pga lamming og sauesank.
Hallingdal Lokalmatsenter er et EFTA godkjent nedskjæring- og videreforedlingsanlegg av kjøtt og viltmottak. Vi parterer slakt og vakuum-pakker kjøtt av både husdyr og hjortevilt.
EFTA godkjenning vil si at det stilles strenge krav til produksjon, system og prøvetaking,
Storfe, sau, svin og kje blir slaktet på godkjente slakteri før de kommer hit for nedskjæring og videreforedling. Vi selger de fleste stykningsdeler av storfe lam, kje, hjort og elg. Det vil naturligvis være variasjon i løpet av året.
Vilt blir naturligvis avlivet og ut vommet ute, og kommer deretter rett inn i vårt viltmottak. Her blir det flådd og hengt til mørning. Mattilsynet kommer for å sjekk og godkjenne alt vilt som kommer inn i anlegget.
Mørning er noe vi er veldig opptatt av, og med at viltet kommer direkte inn til oss får vi startet mørningsprosessen optimalt. Alle slakt som kommer inn henger til mørning på kjøl.
Vi har også mye leieskjæring for forskjellige kunder, Det gjelder husdyrslag som storfe, sau, gris, geit, samt vilt.
Vi produserer bl.a. burgere, pølser, tapasboller, pulled kje, stekt kjeribbe, roastbiff av elg, akevittgravet elg og kraft. Forskjellige gryter lager vi også på forespørsel.
Alt kjøtt fra husdyr kan spores tilbake til produsent. Lammekjøtt er produsert på egen eiendom.
Her arrangerer vi skjærekurs og kurs i produksjon av pølser og pålegg. Gjerne etter forespørsel.
Avskjæret fra partering går stort sett som fôr til aktive hunder (hundekjøring)
Vi har også et selskapslokale der vi tilbyr meny for ulike grupper/selskap. Lokalet har alle rettigheter.