Aimee’s Farm

På gården driver vi med utegris. Vi har både landsvin/hampshire, og disse nydelige ullgrisene. En opplevelse å se, og en fryd for ganen. #ullgrisfralofoten   Fotograf: Jason Denning

Fra midten av august serverer vi egen nypotet i restauranten. Vi tar opp fortløpende etter behov og tar også bestilling på potet som kan hentes i utsalget. Det er mulig å forhåndsbestille potet med henting fra midten av oktober. Vi har også delikatessepotet med på Bondens Marked. Sortene kan variere litt fra år til år, men Gulløye og Van Gogh er fast i vårt potetland og på våre tallerkener i restauranten. #gulløyefranordnorge   Fotograf: Jason Denning

Høylandsfe! <3 Disse nydelige dyrene med lang pels og horn. Opprinnelig fra det skotske høyland, men fordi de har en todelt pels med underull og lange dekkhår passer de veldig godt inn i det litt værharde klimaet i Lofoten. Vi har ca 45 dyr på gården, og målrettet beiting er svært viktig for oss. Vi fôrer ikke med kraftfôr, men gir litt brød for å sosialisere dyrene og enkelt kunne arbeide med dem. Kalvene går sammen med kyrne og får både en lang periode med melk i tillegg til at de tidlig tar til seg grovfôr fordi de kopierer mødrene ute på beita. Dyrene går ute hele året, men har tilgang til le mellom oktober og mai. Slaktesesongen er gjennom hele året, og du får høylandsfe både i restauranten og i utsalget. Vi tilbyr de beste godbitene i vår abonnementsordning der du som kunde får en pakke med ulike typer kjøtt hver måned.   Fotograf: Jason Denning

I utsalget vårt (samme adresse som restauranten) har vi alltid et godt utvalg lokale oster, marmelader som veksler med sesongen, saft, kaffe fra Keans Beans i Laukvik, ulike produkter fra Lofoten Seaweed og Judiths urtehage. I tillegg fører vi et variert utvalg lokalmat fra andre småprodusenter i vårt område. Om du trenger gaver eller bare vil smake Lofoten er du velkommen inn til oss.   Fotograf: Jason Denning

I restauranten har vi åpent for lunsjservering og middag. Mye tradisjonelt, som oftest med råvarer som har sitt utspring i vår egen gård. Derfor er det mye kjøtt; gressfôra, utegang, Lofotlam, høylandsfe og utegris. Likevel har vi alltid et vegetarisk alternativ på menyen og veldig ofte også en fiskerett. På bildet er det ei grønnsakssuppe servert i håndlaget keramikk fra Rokkvika Porselensfabrikk. Burger med hjemmebakt brød, halloumi eller høylandsfe er fast innslag. Vi er også svært stolte av å samarbeide med prisbelønte osteprodusenter i Lofoten og tilbyr alltid en smak av ostene du finner i vårt område. Vil du bare nyte utsikten med et glass bobler er du hjertelig velkommen til det. Håper vi ses i Valbergsveien 2356, det gamle bedehuset som ble kalt "Rebecca" av de forrige driverne.   Fotograf: Jason Denning

Bondens Marked
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Aimee Cathrin Larsen
Adresse Valbergsveien 2356
8357 Valberg
Telefon 48028344
Lengdegrad 14.07177
Breddegrad 68.228412

Hjertelig velkommen til Aimees Farm! En liten familiegård der regenerativ drift, utegang og beiting står i sentrum for alt vi gjør. Vi har liten restaurant på Vikjord ved E10 i Valberg og selger produkter fra gården direkte fra utsalg, eller på Bondens Marked og reko-ringen.

Aimees Farm er et lite gårdsbruk med gressfôra skotsk høylandsfe, Lofotlam og gris på utegang. Vi setter beiting og utegang svært høyt og dette er på mange vis en ledestjerne for drifta vår. Kjøttet vi leverer holder svært høy spisekvalitet; det er mørt med god smak og har gode fettsyresammensetninger. Kjøttet av utegris, og da spesielt ungarsk mangalitsa, er mørkere på farge enn det man vanligvis finner av svinekjøtt, og har en helt egen smak. Lammene er godt innenfor kriteriene til Lofotlam, som er en kvalitet som snakker for seg selv. Sauene går i stupbratte fjell der sommerlyset aldri går ned. Ved utslipp er det ofte snø igjen i fjellet. Sauene beiter seg oppover, og etterhvert som snøen tiner og nytt gress og urter spirer blir dette beitet til sesongens Lofotlam. Fordi havsprøyten står innover land i de verste stormene går også kjøttet for å være pre salè; ferdig saltet fra naturens side.

Med et slikt utgangspunkt er det ikke mye som trengs for å skape uforglemmelige måltider i restauranten. Vi har egen potet på gården som ofte akkompagnerer hovedråvaren, og satser ofte på ubearbeidd råvare, rene og gode smaker basert på det som vokser i sesong eller som vi har tatt vare på gjennom året.

Aller viktigst for oss når du besøker oss for et bedre måltid er historien om råvarene på tallerkenen. Vi forteller deg gjerne om de lokale ysteriene, om honningprodusentene vi samarbeider med eller gir deg siste nytt fra gården. Det skal være en opplevelse å spise hos oss og vi gleder oss til å ha deg på besøk.

Du er så hjertelig velkommen, hilsen Aimee, Anna og Guro.

Les mer