Bjaaland Bygderestaurant

Menyen vår endrer seg etter sesong, tilgjengelige råvarer, humør og dagsform.   Fotograf: T.Berstad

Bjaaland Bygderestaurant Interiør   Fotograf: T. Berstad

Maten vår er satt sammen av lokale råvarer, der det er mulig.   Fotograf: T. Berstad

Interiøret i restauranten har vi laget selv, eller fått hjelp til å skaffe fra vår gode nabo Siloen Gårdsbutikk i Seljord. Bordene er laget av trær fra egen skog på fjellet, som vi selv har felt, saget til plank og høvlet til bord.   Fotograf: T. Berstad

Gjestene vår er en salig blanding av lokale mennesker fra Vest-Telemark, og folk som kommer langveis fra for å oppleve de fantastiske råvarene Vest-Telemark har å by på.   Fotograf: S. Raamundal

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Vårstaulvegen 1
3848 Morgedal
Telefon 46963631
Lengdegrad 8.419287
Breddegrad 59.477147

En liten Bygderestaurant i Morgedal, Telemark som serverer lokal mat og drikke i Norgesklasse. Vi leverer måltidsopplevelser som speiler oss selv, bygda vår, og fjellandskapet rundt oss.

Å spise på Bjaaland Bygderestaurant handler om å utfolde seg litt og kanskje smake noe nytt.
Oppleve mat og drikke som forteller en historie om oss som driver restauranten, og om det mangfoldige fjellandskapet vi bor i.

Vi serverer 6-retter menyer som tar utgangspunkt i lokale råvarer fra Vest-Telemark og Telemark, der det er mulig. Mange av råvarene har vi dyrket eller sanket selv, på fjellet der vi bor ved Liervatnet, på 650 meters høyde over havet.
Menyen endrer seg med sesong, tilgjengelige råvarer, humør og dagsform.

Slik fungerer det;
Dere sier ifra om det er noe dere ikke tåler å spise,
- så kommer maten på bordet i flere omganger som en smaksmeny med flere retter.

Vi tilbyr også en matchende vinpakke som passer til maten, - eller øl fra vårt eget bryggeri, - eller fantastisk alkoholfri drikke fra lokale produsenter i Telemark.
Men skulderhøyden er fortsatt lav, for vi er jo en bygderestaurant.

Vi opplever stor pågang, så det er nødvendig å bestille bord gjennom nettsiden vår.

Den lille bygderestauranten vår ble til etter at vi kjøpte det gamle Olav Bjaalandsmuseet i Morgedal, Telemark. Olav Olavsen Bjaaland var Morgedøl, Sydpolfarer og Skipioner, med andre ord en eventyrlysten og allsidig mann.

Vi ville gjerne at restauranten skulle holde på tilknytningen til Olav og den eventyrlysten han stod for, så det var lett å velge navnet Bjaaland Bygderestaurant.

Men hvem er vi?

Hellene kommer fra Tasmania i Australia og Thomas kommer fra Morgedal.
Sammen har vi bodd, jobbet, spist og drukket oss gjennom store deler av verden i snart 20 år.

I 2016 flyttet vi hjem til Morgedal med 2 unger på slep, og bor på fjellet 5 km bak bygda.
Hellene er kokk og Thomas er god til å skvette litt vin.

Sammen hender det at vi lager noe godt.
Resultatet er Bjaaland Bygderestaurant.

Les mer