Egge Gård

Druer   Fotograf: Egge Gård

Modning ONE   Fotograf: Egge Gård

Epleproduksjon   Fotograf: Egge Gård

Sider fra Egge Gård   Fotograf: Egge Gård

Eplehøst   Fotograf: Vibeke Glosli

Eplemost   Fotograf: Egge Gård

Egge Gård brennevins-portefølje   Fotograf: Egge Gård

Eplemost tapping   Fotograf: Vibeke Glosli

Innhøsting av druer   Fotograf: helge Steingrim

Fatlagret F.v. Lars Rein-Helliesen (Gaia Gruppen) og Helge Steingrim (Egge Gård)   Fotograf: Vibeke Glosli

Modne epler på Egge Gård   Fotograf: Vibeke Glosli

Gårdsbutikken   Fotograf: Vibeke Glosli

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Baneveien 16
3405 Lier
Telefon 92048991
Lengdegrad 10.221272
Breddegrad 59.815238

Da isebreene trakk seg tilbake fra Lier for flere tusen år siden etterlot de seg næringsrik morenejord og et landskap som har gjort Lier til en av landets gunstigste områder for frukt, bær og grønnsaksdyrking i landet. Allerede i 1702 ble Egge gård kjøpt og den vakre plassen er i dag fremdeles i familiens eie. I dag er det nye krefter som driver eple- og druedyrking og produksjonen på Egge Gård, da vinimportøren Gaia Gruppen kom inn på eiersiden i 2022.

Foredling av epler

Egge gård har i dag 191 mål dyrket mark i Lier. Alle i åskammene rundt gården.

I hovedsak benyttes det Aroma og Discovery, men også litt Gravenstein og andre eplesorter

I tillegg til egen avling, er det også tradisjon for å presse epler fra epleentusiaster og eplebønder i nærområdet. Epler blir presset, gjennomgår en lett pasteurisering og tappes på flasker uten bruk av tilsetningsstoffer. Egne etiketter kan trykkes etter avtale.

Siden lovendringen i Norge i 2005, hvor mindre produsenter fikk mulighet til å fremstille alkoholholdig drikke har det blir fremstilt sider fremstilt på Champagne-metoden, Iseple, eplebrennevin, akevitt, single malt og vin ved Egge Gård.

Norges eldste vinstokker

Sommeren 2010 ble de første 1000 vinplantene satt i jorden på Egge Gård i Lier. I dag teller vi om lag 21 000 vinplanter som i hovedsak går til «Egge Gård ONE» som er en musserende vin fremstilt på champagnemetoden, hvor annen gangs gjæring skjer i flasken. Druetyper som blir benyttet er i hovedsak Solaris, men også Pinot Noir, Riesling og Sauvignon Gris.

Les mer