DELBEKK HUSMANNSPLASS

Bilde tatt av oss under istandsetting av våningshuset. Vi har ikke turt å telle hvor mange 1000 timer vi har lagt ned av egeninnsats.   Fotograf: Anki Nemeth Grøthe

Slik så det ut på et tidlig stadige på Delbekk Husmannsplass. Man mente at huset ikke kunne reddes, men vi hadde trua og motet til å vise det motsatte.   Fotograf: Anki Nemeth Grøthe

Nyplukkede epler.   Fotograf: Karin Axelsen

Blomstring   Fotograf: Karin Axelsen

Most   Fotograf: Erik Røseid

  Fotograf: Erik Røseid

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Ålandsvegen 379
2170 Fenstad
Telefon 45371250
Lengdegrad 11.40353
Breddegrad 60.228229

Delbekk Husmannsplass dyrker, foredler og selger nisjeprodukter av bær og frukt fra egen gård på Nes på Romerike. Vi vil kunne tilby tradisjonelle og utradisjonelle produkter av høy kvalitet ledsaget av en spennende historie som hedrer arven etter husmennene, og de rike tradisjonene på Øvre Romerike. Vi ønsker også å tilby eventer på egen gård knyttet til mat og drikke.

Delbekk husmannsplass er en husmannsplass fra 1734. Delbekk Husmannsplass ligger vakkert til i kulturlandskapet i Vormadalen. Vormadalen er plukket ut av Riksantikvaren som landskap av høy nasjonal verdi. Her kan man lese husmannsplassenes plassering i en symbiose med storgårdene som ligger langs Vorma. Voramdalen er i tillegg kjent som en bygd med mange kulturarrangementer.

Da vi tok over stedet i 2019, hadde stedet stått øde i neste 40 år. Vi har istandsatt huset etter tradisjonsprinsipper og i prosessen har vi holdt kurs med ønske om å dele kunnskapen vi har tilegnet oss. Samtidig som vi har satt huset og stedet tilbake fra forfall til fordums prakt har vi lagt om jordbruket til frukt og bærdyrking. Vi ønsker å vise at det er levedyktig å leve av mindre jord bare man tenker kreativt. Vi deler gjerne våre erfaringer om hva vi har lært.

Vi har nå dyrket epler, solbær, rips og rabarbra som vi videreforedler. Av råvarene produserer vi safter, gløgg, syltetøy, geleer, moster og bakst av høy kvalitet.

Vi ønsker også å tilby eventer knyttet til mat og drikke.

Les mer