HANEN og Norsk Eplefest fortsetter det suksessrike samarbeidet om å gjennomføre konkurransen Norges Beste Eplemost, Eplesider og Fruktvin. Konkurransen består av en smakbedømmelse utført av profesjonelle aktører innen mat og drikke, etterfulgt av en fagdag og prisoverrekkelse.

Vinnerne av konkurransen Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin 2021

I årets konkurranse deltok over 220 produkter fra 68 produsenter fra hele Sør-Norge. En vekst på over 50% fra i fjor. Størst var veksten innen sider med 110 produkter. Norge er i blitt en sidernasjon med produsenter ikke bare i Hardanger, men fra Ryfylke, Telemark og Trøndelag.

Det har vært meget krevende å gjennomføre konkurransen under pandemien, men det har vært verd det. For en så høy kvalitet og et så stort mangfold av norske drikke basert på norske råvarer har jeg aldri sett, uttaler daglig leder i HANEN, Bernt Bucher-Johannessen.

Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin
Foto: Tommy Andersen

Prisutdeling Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin 15. april 2021

De siste 5 årene har norsk drikke av frukt og bær hatt en spennende utvikling med mange nye produsenter. I flere uker har en rekke kompetente dommere smakt seg gjennom rekordmange produkter. Endelig er vi klare til å avsløre hvilke produkter som gjorde det aller best i årest konkurranse.

Vinnerne av konkurransen Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin 2021

Dersom du var en av vinnerne i år kan du laste ned oblater her til å bruke på produktene dine

Pressemelding Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin 2021

Torsdag 15. april hadde vi digital prisutdeling som du kan se her:

Samarbeidspartnere

Les mer om våre samarbeidspartnere:


Innovasjon Norge


Innovasjon Norge


Innovasjon Norge

Oversikt over de siste års vinnere av konkurransen "Beste eplemost, fruktvin og sider"

Undersider

Vinnerne av Norges beste eplemost sider og fruktvin 2019

Norge har vært vitne til en helt utrolig flott vekst i eplemoster og sider de siste 10 årene og er i ferd med å bli en drikkenasjon vi virkelig kan være stolte over.