Verdens største og viktigste ostekonkurranse kommer tilbake til Norge. Trondheim er byen denne gang.

FV: Norsk Gardsost organisasjonssekretær Camilla Sæbjørnsen, prosjektleder Kristine Rise i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, John Farrand fra Guild of Fine foods/World Cheese Awards og daglig leder i HANEN Bernt Bucher-Johannessen .

FV: Norsk Gardsost organisasjonssekretær Camilla Sæbjørnsen, prosjektleder Kristine Rise i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, John Farrand fra Guild of Fine foods/World Cheese Awards og daglig leder i HANEN Bernt Bucher-Johannessen .

I 2018 ble World Cheese Awards, eller det vi kaller Oste-VM, arrangert i Bergen. Norge fikk en enda en verdensmester etter Kraftkar, med Ostegården, som vant med sin vellagra Fanaost. Arrangementet i Bergen ble en stor suksess og har hatt stor betydning for å løfte stoltheten til og kjøpet av norsk ost. Norsk ost har blitt lagt merke til internasjonalt og i dag kan du få Kraftkar og Fanaost i delikatessebutikker i Spania blant annet. Nå kommer verdens største og viktigste ostekonkurranse tilbake til Norge, men denne gangen er det Trondheim som blir vertskapsby. Datoen er 26.-28. oktober 2023 og arrangementssted blir Trondheim Spektrum. Det vil bli aktiviteter rundt i Trondheim og i Trøndelag. En egen ostefestival skal, som i 2018, skapes sammen med hele verdikjeden innen norsk ost. Norsk gardsost, MENY og TINE er noen av de som er med. Det hele arrangert av OI Trøndersk mat og drikke og HANEN.