GullHanen er en anerkjennelse til et medlem eller en gruppe av våre medlemmer som har lagt ned over flere år et solid arbeid knyttet til de prinsipper og verdier HANEN setter for sine medlemmer gjennom vårt verdigrunnlag. Juryen består av Elisabeth Refsum Heyerdahl, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, tidligere konsulent innen reiselivsutvikling og nå daglig leder i Nye Tider AS. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær og vinneren utropes på HANENs landsmøte.

IMG 6407 (1)Gullhanen 2023 ble tildelt Baholm/Ciderhuset. Fv Bernt Bucher Johannessen (HANEN), Ragnhild Eitungjerde Høyvik (Balholm/Ciderhuset), Eli Grete Høyvik (Balholm/Ciderhuset) og Elisabeth R Heyerdahl (jury)

Balholm/Ciderhuset er en pioner i utvikling av norsk drikke basert på lokale norske råvarer både til alkoholfritt og alkoholholdinge produkter. Gjennom sunne alkoholfri juicer fra Balholm til spennende sidere og brennevin fra Ciderhuset og ikke minst gjennom all den gode maten på Ciderhuset i møte med egenprodusert drikke, fremstår bedriften som en helt unik mat og drikke destinasjon.

Balholm/Ciderhuset har ikke bare i utviklet egen bedrift til å bli en suksess, men har bidratt vesentlig til å utvikle landbruksbaserte opplevelser i Sogn og ikke minst i de seneste årene vært helt avgjørende for veksten i andel siderprodusenter i Sogn. På denne måte har de virkelig levd etter de verdiene HANEN bygger på.

Kjerneverdiene til HANEN er Kultur, Omtanke, Opplevelser og Bærekraft.

Tidligere vinnere:

2022: Røyland Gård (Omtale)
2021: Øyna Kulturlandskapshotell (Omtale)
2020: Bamsrudlåven (Omtale)
2019: Mo Laksegard (Omtale)
2018: Frukt og siderruta i Ulvik (Omtale)
2017: Aalan gård i Lofoten (Omtale)