HANEN og Norsk Eplefest samarbeider om å gjennomføre konkurransen Norges Beste Eplemost, Sider og Fruktvin. Konkurransen består av en smakbedømmelse utført av profesjonelle aktører innen mat og drikke, etterfulgt av en fagdag og prisoverrekkelse.

Kvestad - Vinner Moderne Norsk sider

Vinnerne i kategorien Moderne Norsk Sider - Kvestad Sideri

Norsk Drikke mot nye høyder

I Oslo denne uken arrangerte HANEN konkurransen Norges Beste Eplemost, Sider og Fruktvin 2022 på vegne av Norsk eplefest. Det var rekord påmelding med over 280 produkter og 72 produsenter. En vekst i antall produkter på over 20 % fra året før.

Et utrolig mangfold – en ekte næring

I årets konkurranse deltok 72 produsenter med produkter innen eplemost, sider og fruktvin. Nytt av året var at også kategoriene norsk fruktbrennevin og mjød var inkludert i konkurransen.
Norsk drikke basert på norske råvarer er vekstvinnere både som alkoholholdig og alkoholfritt.Tallene fra Vinmonopolet for 2021 viser dette med solid vekst for kjente norske produkter innen f.eks sider. Veksten i salget av norsk sider på Vinmonopolet var fra 2020 til 2021 på nærmere 20%. Norsk drikke på norske råvarer kan vi i dag være meget stolte over, spesielt når en vet hvilket meget høyt kvalitetsnivå mange av produktene holder, uttaler daglig leder i HANEN,
Bernt Bucher-Johannessen.
Norsk sider omsetter totalt for over 100 millioner i 2021 og sammen med de andre kategoriene i konkurransen Norges Beste viser det at norsk drikke i dag er en viktig næring med et stort potensiale.

Meget velkvalifisert jury med internasjonal leder

Noen av Norges fremste sommelierer og bartendere deltok i årets jury, med den meget anerkjente vinkelneren Henrik Dahl Jahnsen fra Hotel Britannia i spissen. Over 45 dommere fra hoteller, restauranter og forskning smakte seg gjennom alle produktene og aldri før har norsk drikke fått en så solid evaluering av så kompetante personer. Juryen ble ledet av den internasjonale anerkjente
sidereksperten Gabe Cook og Espen Blåfjelldal fra bryggeriet Små Vesen.

Resultatlisten fra konkurransen Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin 2022

Vant produktet ditt?

Her kan du laste ned oblat med tildelt standard fra Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin 2022

Registrer produkt- og produsentinformasjon til det nye nettstedet siderlandet.no

Vi lager en nettside med en oversikt over alle norske sidere. Registrer bedriften din og produktene dine i lekene under for å blir vist frem der.

Her kan du registrere produsentinformasjon til siderlandet.no

Her kan du registrere produkter til siderlandet.no

Norges Beste Eplemost Sider og Fruktvin
Foto: Tommy Andersen

Samarbeidspartnere

Les mer om våre samarbeidspartnere:


Innovasjon Norge


Innovasjon Norge


Nordicpack


Digital Etikett

Oversikt over de siste års vinnere av konkurransen "Beste eplemost, fruktvin og sider"

Undersider

Vinnerne av Norges beste eplemost sider og fruktvin 2019

Norge har vært vitne til en helt utrolig flott vekst i eplemoster og sider de siste 10 årene og er i ferd med å bli en drikkenasjon vi virkelig kan være stolte over.