Brævasshytta

  Fotograf: Tim Kozma // Quo Vadis Holidays

Bøyabreen og Brævasshytta sett frå fjellet Blånipa   Fotograf: Endre S. Distad

  Fotograf: Brævasshytta

  Fotograf: Brævasshytta

  Fotograf: Gunnar Veivåg

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Jo Marius Bøyum Bøyabreen
Adresse Fjærlandsvegen 4105
6848 Fjærland
Telefon 41503241
Lengdegrad 6.751197
Breddegrad 61.483523

Brævasshytta er familieverksemd med stor F - tre generasjonar er i sving kvar sesong. Me har valgt å ha god norsk tradisjonsmat med lokalt forankra oppskrifter på menyen, som Sosakjøtt, Hjortekjøttkaker og Rømmagraut. I tillegg har me hjorteburger og kald aure med ramslaukspesto med ramslauk frå Fjærland. Brævasshytta ligg under Bøyabréen i Fjærland, og vart bygd i 1960 av Gudmund og Mina Bøyum, og Gjertrud og Mikkel Bøyum. Før den tid dreiv Mundal Hotell ein kafé ved Bøyabréen, og når cruiseskip var på vitjing hadde bygdefolket salsboder langs vegen opp til bréen. I 1985 overtok Gerd Bøyum. I 1993 vart Brævasshytta mykje utvida til 108 sitjeplassar innandørs og med ein stor utandørsterrasse. Frå 2000 har Gerd Bøyum eigd og drifta Brævasshytta ilag med sine born. Brævasshytta er open frå 10.mai til 10. september.

Dette skriv Lonely Planet om oss;

"Do visit the Brævasshytta, built into the moraine of Bøyabreen's latest major advance, even if it's only for a cup of coffee. With the glacier right there and in your face, it's like eating in an IMAX cinema, but for real."

Les mer