LofotHest

Fjelltur med geitene   Fotograf: Runa Sundsfjord

Turglede med bålmat   Fotograf: Runa Sundsfjord

Northern Night-opplevelse i Gammen   Fotograf: Runa Sundsfjord

Rideturer i fjellet   Fotograf: Runa Sundsfjord

Overnatt i Gammelstua og nyt Lofoten sakte

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Valbergsveien 981
8357 Valberg
Telefon 45473355
Lengdegrad 13.894084
Breddegrad 68.198132

Hos oss lever vi etter prinsippet at helheten er mer enn summer av detaljene. For å skape en meningsfylt helhet, mener vi at detaljene rundt opplevelsen må være godt gjennomtenkt og sammensatt. Opplevelsen for hver enkelt deltaker vil oppfattes ulikt ut fra erfaringer deltaker har med seg gjennom livet. Jobben vår er å skape en god, autentisk opplevelse uavhengig av bakgrunnen til våre deltakere.

Essensen i våre opplevelser gjennspeiler seg i 5 kjerneelementer:

  • Nyt Lofoten Sakte / Enjoy Lofoten Slowly
  • Logg deg på elementene / Reconnect with the elements
  • Omfavn kontrastene / Embrace the contrasts
  • Gi sansene næring / Nurture your senses
  • La deg flø / let yourself flow

Moderne luksus er ikke gull og marmor, butler, kaviar og champagne til frokost og hotellrom på 150kvm. Moderne luksus er å eie øyeblikket. Uten å bli eid av smarttelefoner, datamaskiner eller kommentatorer på sosiale medier. Øyeblikk som går over i nye øyeblikk, uten at du merker om tiden kommer eller går. Når du er i ett med omgivelsene, kroppen og hodet spiller på lag, ingen forstyrrer tankene. Du er kun her og nå, der du er, i det du gjør og opplever.

Vi gjør en en hver aktivitet til en opplevelse.

FLO Lofoten fasiliterer øyebilkkene og lar deg flø. Mentalt og fysisk. Å gi deg selv tillatelse til å bli utilgjengelig. For å spandere litt tid til å nyte Lofoten sakte. Vi legger til rette slik at du kan logge deg på elementene, omfavne kontrastene, gi sansene dine næring, og la deg flø.

Eksempler på hva du kan oppleve hos oss:

#1 Overnatting i Gammelstua Seaview Lodge. Gammelt nordlandshus fra ca 1880, restaurert, renovert og påbygd. God atmosfære og skjermet beliggenhet. Utsikt over fjell og fjord, 20 meter fra strandlinjen. Fra høsten 2018 vil det være med utendørs vedfyrt badestamp. Et fint sted å nyte alle årstider. Med eller uten frokost. Vi bor selv på eiendommen og er fleksible i forhold til gjestene våre, og ser på dem som naboer når de bor i Gammelstua.

#2 Home dining. Kun for gjester i våre overnattingsenheter. Sen middag med retter vi selv foretrekker. Lokale råvarer og tradisjoner. Ingen krusiduller, men rene smaker, god atmosfære og gode samtaler rundt bordet. 3 retter med drikke.

#3 Northern Night. En spennende opplevelsesovernatting. Bålmiddag og historiefortelling ved ankomst. Tema er fiskarbondebarnebarnets historie (dvs hvordan jeg har opplevd min mors og mormors histore). Hverdagsliv og overtro. Overnatting i gammen med panoramavinduer. Komfortabel seng, vedovn og kun en teltduk og bommulslerret som skiller deg fra elementene. Stjerneklart, dansende nordlys eller bitende storm. Naturen spiller hovedrollen og vi er fullstendig prisgitt dens lynne.

#4 Lofoten Farm Trail fra hesteryggen. Ridetur på islandshester over fjellet til Aalan Gård. 5 timer. 1-2 deltakere.Kun for ridevante, erfarne ryttere. Aldersgrense 15 år. Guide er Runa, 13. generasjon innbygger i Rolvsfjord (så langt som det er sporbart). Har drevet med hest hele livet, er utdannet instruktør i Sentrert Ridning og er certifisert coach i hesteassistert coaching.

#5 LofotHest Mountain Ride. Ridetur i fjellet på islandshest. Kun for ridevante, erfarne ryttere (krevende terreng) Niste inngår. Fra 2019 vil vi ta nistepause ved Kvilebua i tilknytning Lofoten Farm Trail. 1-2 deltakere. Aldersgrenes 15 år. Runa er guide.

#6 Hesteopplevelse med ridning. For hesteglade, uerfarne ryttere. 2 timer. Gjennomgang av hele prosessen fra å møte hestene ute, velge hest de vil ri, stell/påsaling, ridning med undervisning og tur. Runa er guide.

Les mer