Lii Gard

Sommerbeite i Stavenes   Fotograf: Lii Gard

Sommer i Hestehagen   Fotograf: Lii Gard

Vinterkveld over gjestehus og låve   Fotograf: Lii Gard

Villsau i vinterland   Fotograf: Lii Gard

Villsau i sommerland   Fotograf: Lii Gard

Hestehagen i vårsol   Fotograf: Lii Gard

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Tobias Nomeland-Strømsøe
Adresse Livegen 18
4754 Bykle
Telefon 48869137
Lengdegrad 7.354999
Breddegrad 59.351668

På kanten av Gunhildsjuvet, 605 meter over havet i Bykle Kyrkjebygd, ligger Lii Gard, et småbruk som har vært tilholdssted for mennesker og dyr i generasjoner. Dyrene som bor her får leve i pakt med naturlige instinkter, og går fritt ute hele året. Vi prøver å bruke ressursene naturen byr oss, og utnytter alt til en småskala-produksjon av ulike sorter frukt og grønt. Hønene på gården legger nydelige, fargerike egg året rundt, og om høsten kan du få kjøpe lammekjøtt av Gammelnorsk Sau/villsau som går ute i fjell-landskapet hele året. Kulturlandskapet skjøttes av nysgjerrige alpakkaflokker, som trives godt i det varierte fjellterrenget. På Lii Gard kan du komme for å bo og være, oppleve dyr og natur, eller utforske fjellet på ski vinterstid. Gården er for tiden under Inn på Tunet-sertifisering, og har tilbud til ulike målgrupper på forespørsel. På Lii Gard skal skuldrene føles lave, og tiden skal få et annet tempo. Her er det godt å være både to- og firbeint, i all slags vær og til alle årstider.

Lii Gard er et småbruk på kanten av Gunhildsjuvet i Bykle Kyrkjebygd, 605 meter over havet. Her driver vi med villsau, alpakka og høns i liten skala, samt at vi om sommeren har smågris som blir til godt kjøtt, mens de rydder skog og gjengrodd beitemark.

Våre største ressurser, så høyt over havet, er beiteressursene, den fantastiske lyngheien som omgir gården, og fjellterrenget med beitemarker som har vært dyrefor i generasjoner. Dyrene våre går fritt med tilgang til ulike beiteområder hele året, noe som gir sunne, sterke dyr, som lever mest mulig i tråd med deres naturlige utgangspunkt.

Dyrenes avfallstoffer blir igjen til næring for grønnsaksåkeren, og vi har markedshage om sommeren, med salg av grønnsaker til gjester og gjennomreisende.

Vår filosofi er at vi skal forvalte jorden å en best mulig måte, og utnytte de ressursene naturen byr oss på en måte som kommer både dyrene og menneskene til gode. God dyrevelferd skaper gode produkter. Produktene våre er innom færrest mulig mellomledd, slik at vi kan gå god for kvaliteten på det vi tilbyr deg som kunde.

I tillegg til landbruket tilbyr vi opplevelses- og landbruksrelatert turisme, i form av overnatting, ski- og fjellaktiviteter, samt aktiviteter på gården.

Overnatting:

På Lii Gard kan du leie gårdens gjestehus, og tilbringe gode dager i et yrende gårdsmiljø. Her går villsau og høne fritt, og husets soverom har førsteklasses utsikt over hestehagen.

Gjestehuset innehar god standard, og alt er lagt til rette for at du skal kunne senke skuldrene og bare nyte den gode atmosfæren.

Med 4 soverom (8 sengeplasser) og 2 bad, er huset perfekt til to familier, eller en større gruppe sammen. Måltidene inntar dere ved langbordet foran peisen.

Om sommeren er det også mulig å booke B&B i låven, hvor du kan overnatte i vårt autentiske høyloft, enten i seng eller hengekøye. Frokosten blir servert på langbord i låven, eller ved bålpannen når været tillater det. Her sovner du til lukten av nyslått høy og beroligende lyder fra gårdsdyrene på utsiden, og våkner av hanegal på morgenen.

Dyrene våre:

Vil du oppleve Bykle fra hesteryggen? Hestene på Lii Gard leies ut til erfarne ryttere.

I helger og ferier har vi «Åpen gård», med fôring av dyr ponniridning for barn, åpen kaffebar og utsalg på låven.

Gårdens alpakka og villsau er sosiale og glad i besøk! Bruk gjerne gården som mål for søndagsturen, og hils på Tommi alpakka som er raus med kyssene sine, eller Månestråle villsau som elsker å bli klødd på haken.

Kaffebar med gårdskafé:

Kaffebaren i låven byr på ferskbrygget kaffe i alle varianter. Kan det friste med kaffe latté mens du nyter utsikten utover fjellheimen? Kaffebaren er åpen under «Åpen gård», og når skiutleien er åpen.

Utleie av SUP-brett:

Vår, sommer og høst leier vi ut oppblåsbare Stand Up Paddle brett. Brettene er pakket i ryggsekk, slik at de er enkle å ta med seg til vann i nærområdet.

Skiutleie og skiverksted

LAGG på låven har high-end skiutleie og testsenter med topptur- og skredutstyr. Elan toppturski med tech- eller rammebinding, kombinert med Roxa skistøvler for en ultimat topptur-opplevelse. For den som ikke ønsker å gå på felleski har vi også truger til utleie.

I skiverkstedet kan du få service på alle typer ski, samt montering av bindinger, reparasjon av sår/skader, og enkel justering av ski og støvler.

Guiding/toppturer på ski

Ønsker du å lære mer om, og bli bedre på offpiste skikjøring og topptur? Da er toppturkursene til LAGG ski & fjell noe for deg! Vi arrangerer halv- og heldags toppturer i Bykle og omegn. Vil du ha maksimal uttelling i form av nedkjøring kan du booke hele eller halve dager med heisbasert frikjøring.

Grønn omsorg/Inn på Tunet

Lii Gard er under godkjenning hos MatMerk for å bli Inn på Tunet tilbyder, og gjennom det kunne tilby tjenester til offentlig og privat sektor innen sosiale tjenester på gården.

Vi vil her kunne tilby følgende tjenester:

 • Barnevernstiltak
  • Avlasting (time- eller døgnbasert)
  • Alternativ skolehverdag
  • Arbeidstrening
  • Dyreassistert terapi
  • Sommercamp, ukesopphold
  • Aktivitetstilbud (ski, friluftsliv, gårdsarbeid/dyr eller hest)
 • Pleie og Omsorg
  • Avlastning (time- eller døgnbasert)
  • Dyreassistert terapi
  • Besøksdyr på institusjon
 • Barnehage, skole og SFO
  • Gårdsbesøk med dyrestell
  • Alternativ skolehverdag
 • Arbeidstrening, språktrening

Kontakt oss gjerne om du har ønske om tilrettelagt tilbud innen grønn omsorg.

Les mer