Ringnes Gård

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Ringnes Gård
3536 Noresund
Telefon 94178852
Lengdegrad 9.625412
Breddegrad 60.260297

Blant grønnkledde åkere og skoger, under Norefjells skiparadis, langs Krøderfjorden, ligger Ringnes gård. Familiegården fra 1325 er en av Norges eldste middelaldergårder og odelsgods, og har gått i arv i familien i over 700 år. Etter at gården i flere år har vært lukket for allmennheten, åpner dørene nå på ny. Gården disponerer inntil 42 senger fordelt på hotellrom og flotte hytter. Ringnes gård inviterer med dette igjen til muligheter i skjønne og herskapelige omgivelser. ​

På Ringnes Gård er det nå mulig å leie selskapslokaler til ulike arrangementer. Hovedhuset fra år 1812 er egnet for alle typer selskapeligheter. Vår egen ballsal kan ta opptil 90 personer. Gårdens tidligere forpaktere, bryggerieier Ellef og hans kone Kaja, pryder salens vegger. Det samme gjør kong Carl Oscar og prins Gustav Adolf, som begge gjestet gården i år 1898. Hovedhuset består videre av en flott peisestue og hverdagsstue med tilhørende salonger.

Gårdens låve er også et innredet selskapslokale, og kan ta opptil 40 personer.

Stabburene fra 1600-tallet egner seg for mindre lag. Levende lys, reinsdyrfeller som sitteunderlag og inventar fra gamledager, skaper en intim og god atmosfære.

Til alle arrangementene kan dere i samarbeid med vår dyktige kokk sette opp ønskede måltider og menyer som lages på vårt eget herregårdskjøkken.

Les mer