Brattvoll Gård og Hytter

Norsk økoturisme
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Holandsveien 47
7882 Nordli
Telefon 47642085
Lengdegrad 13.71256
Breddegrad 64.447309

På Brattvoll har vi tre utleiehytter. De er fullisolerte helårshytter på mellom 40 og 50 m2. Hyttene ligger høyt og vakkert til i lia ovenfor gården, med utsikt utover Sandsjøen og Lierne Nasjonalpark. Beliggenheten er sentral i forhold til friluftsaktiviteter og opplevelser i Lierne og omegn. Likevel et befriende fredelig sted, der det er lett å finne igjen de dype åndedragene.

Opplevelser på egen hånd

Hyttene på Brattvoll er et fint utgangspunkt for mange ulike naturopplevelser. At Lierne er et eldorado for fiskere og jegere er kjent, men for de som ønsker å oppleve naturen ubevæpnet har vi også noen perler på lur…

Fiske

Mange besøker Lierne for sportsfiskets skyld. I alt er det drøyt 2200 fiskevatn og milevis med elver i kommunen. Her kan du godt ha et vatn helt for deg selv ei helg.

Jakt

Brattvoll er en del av Holand-Djupvatnet grunneierlag. Her starter jaktterrenget like utenfor hyttedøra. Særlig for harejegere er dette området et eldorado, men eiendommene har også fine områder for de som liker skogsfugl- og rypejakt, eller jakt på smårovvilt.

Er skogsfugljakt med halsende hund noe du kunne tenkt deg å oppleve, så låner vi gjerne ut vår nordbottenspets Norma.

Brattvoll ligger også fint til for de som vil jakte i Lierne Nasjonalpark og på statsallmeningen.

Ski og vinter

Brattvoll ligger bare noen hundre meter fra Lierne Skisenter, et trivelig og familievennlig alpinannlegg der foreldrene har god oversikt over sine ferske alpinister fra målområdet.

I tilknytting til skisenteret ligger det flere oppkjørte turløyper. Deriblant en 15 km. lang løype som er tilknyttet Flyktningerennsløypa. Langs denne løypa er det flere gapahuker med bålplass.

I påskeferien og andre finværshelger i mars og april kjøres det også opp en løype i fantastisk fjellnatur fra Løvsjølia til Langtjønna i Lierne Nasjonalpark.

Liker du derimot å gå opp dine egne spor er det uendelige muligheter rett foran nesen. Her kan det godt være fint skiføre i fjellet langt uti mai. En bikini-skitur i Lierne Nasjonalpark med appelsinpauser på bare og tørre lyngrabber anbefales! Tar du med kikkert vil du kanskje få øye på bjørnen i dens vandring ut fra hiet.

Vandring

Brattvoll ligger sentralt til for deg som ønsker å koble av noen dager med vandreturer i naturen. Kom gjerne innom oss på gården, så tar vi en prat rundt kartet og kaffen om turmål som kan være interessante for dere.

Sopp- og bærplukking

Før i tiden når man hørte en Libygg si at bjørnen var plagsomt nærgående på tidlighøsten, var detofte et tegn på et godt molteår. Og molta ville de ha for seg selv.

I gode molteår bugner det av skogens gull oppe på myrene på Holandsfjellet, i gangavstand fra hyttene. Vi kan også tipse våre gjester om andre ”moltdrol” i området, avhengig av hvor langt man ønsker å gå.

For deg som liker i sopplukking er Holandsfjellet et eldorado. Når du går opp sti fra hyttene og kommer du rett inn i kantarellterrenget.

Guidet opplevelser

Ønsker du å oppleve noe nytt, smake noe nytt, lære noe? På vedlagte kart med forklaring har vi presentert noen opplevelser i regionen som du kan ta del i med utgangspunkt fra Brattvoll. Bare ta kontakt så hjelper vi til å kontakte folk og organisere.

Økoturisme

Brattvoll Gård og Hytter ble i 2012 den 20. bedriften i Norge som er sertifisert gjennom Norsk Økoturisme. Vi ble resertifisert i 2017 for en ny fireårsperiode. For våre gjester håper vi at det er en kvalitet som kommer til syne på mange flere måter enn kun ved kildesortering.

Les mer