Duga byggkorn

  Fotograf: Katrine Kerr Gammelsrød

  Fotograf: Mats Olsen/Regional Matkultur

Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Walle gård
1664 Rolvsøy
Telefon 97516045
Lengdegrad 11.011566
Breddegrad 59.262743

DUGA byggkorn - sunt og smakfullt. Duga er et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte andre mindre sunne råvarer i familiens kosthold. DUGA er en ny generasjon byggkorn, foredlet med tanke på smak og næringsinnhold.

Smak og næringsstoffer i kornet har direkte sammenheng med dyrkingsmetode og respekt for råvaren.

Det unike byggkornet har en mild og rund smak, og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan. Betaglukan har dokumenterte helseeffekter på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger. Det er også rikt på antioksidanter, og inneholder gunstige fettsyrer og verdifulle næringsstoffer som er godt for kroppen.

Med stor respekt for kvalitet og tradisjoner har utvalgte bønder i Østfold dyrket frem et byggkorn som er optimalt med tanke på smak og næringsinnhold for mennesker.
Det finnes mange sorter bygg med ulikt næringsinnhold. I motsetning til andre byggsorter som dyrkes i Norge er Duga sitt bygg en skall-løs sort, et såkalt nakenbygg. Byggkornet mister skallet under tresking, og hele kjernen med alle de gode helsekomponentene kan benyttes til mat. Dette gir en helt unik råvare med helsemessig effekt. I denne kornsorten er det funnet svært høye mengder av kostfiberet betaglukan, som har vist seg å ha kolesterolreduserende og blodsukkerregulerende effekt.

Legg til språk

Les mer