Fat og Fe

Ta gjerne med egen emballasje.   Fotograf: Thea M. Engelstad

Økologiske og kortreiste grønnsaker.   Fotograf: Thea M. Engelstad

  Fotograf: Thea M. Engelstad

Myntknapper laget av gamle og utgåtte norske mynter.   Fotograf: Marit Junge

Søstrene Maj og Thea Mørk Engelstad bak disken på "Fat og Fe".   Fotograf: Marit Junge

Matdelen av "Fat og Fe" har valørmerket til Debio i gull. Det betyr at 90% av maten som omsettes her er økologisk.

Debio Godkjent Debio Godkjent
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Maj Mørk Engelstad
Adresse Raveien 500
3239 Sandefjord
Telefon 915 87 216 / 411 08 768
Lengdegrad 10.227873
Breddegrad 59.19406

På Fevang Gård i Sandefjord finner du den gårdsbutikken «Fat og Fe». Her får du kjøpt økologiske matvarer, hudpleie, rengjøringsmidler, bøker, hageutstyr og interiørprodukter. Hver fredag har vi fersk bakst fra lokale økologiske bakerier. På gården har vi 175 økologiske verpehøner som legger brune egg og som gjerne slår av en prat om vær og vind på vei over tunet. I tillegg til spennende produkter har vi en veldig koselig hage med skygge, stoler, kaniner, sandkasse, kaffe (ta gjerne med egen kopp), is og utsikt over åker og eng. Velkommen for en hyggelig stopp og handel. Hilsen Kristine, Silje, Emilie, Ina, Inger-Hilde og Thea.

ÅPNINGSTIDER (hele året):

Onsdag kl 12-19 Torsdag kl 10-17 Fredag kl 10-17 Lørdag kl 10-15

I den lille stavernsgule bryggerhuset på Fevang Gård finner du en stemningsfull, snodig og spennende butikk. Her kan du handle økologisk hverdagsmat, interiør, hudpleie, rengjøringsmidler, bøker, gaver og mye mer, mens du nyter utsikten av åkrer, frittgående høner og solnedgang. Det ligger også en liten hage med sandkasse, tre kaniner og leker. Det selges kaffe, kald drikke og is som kan nytes på gresset eller på terrassen.

Fat og Fe ønsker å kunne tilby et godt og bredt utvalg av økologiske hverdagsmat. Matdelen av butikken er sertifisert av Debio med valørmerket gull. Det betyr at 90% av maten som omsettes hos oss er sertifisert økologisk. Du kan få kjøpt frukt og grønt, melk, egg, mel, brød, pasta, ris, pålegg, bønner, linser, krydder, kaffe, te, godteri, m.m. Når vi kjøper inn mat ønsker vi oss først og frem lokale og økologiske sertifiserte varer, men dessverre produseres det lite krydder, kaffe, pasta og ris i de "Fevangske" skoger. Derfor er mange av varene også langreiste. Det viktigste for oss er å tilby et bredt utvalg av mest mulig økologisk mat som du trenger til hverdag og fest. Butikken har stort fokus på at så mange varer som mulig kan kjøpes i løsvekt. Ta gjerne med egen emballasje.

Hudpleieproduktene og rengjøringsmidlene er laget av naturlige råvarer og noen er også økologiske. De innholder ingen parabener, petroleumsprodukter, kunstige tilsetningstoffer eller lignende. De er vennlige både for miljøet, huden og vennen dine.

Vi selger knapper og mansjettknapper laget av gamle og utgåtte mynter. Disse produseres her på Fevang og kan også kjøpes i vår nettbutikk.

I tillegg bor det 175 økologiske høner på gården. De har forhandlet seg frem til en rimelig bra arbeidsavtale hvor de er ute så mye de vil, spiser opp til flere retter med veldig varierte råvarer og soler seg så mye de orker i arbeidstiden. Eggene de legger er økologiske og godkjente av Debio.

Folk og fe på Fevang ønsker deg velkommen til en hyggelig handel og fin gårdsopplevelse. Hjertelig velkommen!

Hilsen

Kristine, Silje, Ina, Emilie, Inger-HIlde og Thea

Les mer