Gransjøberget

Sommerbord   Fotograf: Marianne Wimmer

Gransjøberget Sæter i morgensol   Fotograf: Snorre Grønnæss

Åh, for en strålende morgen!   Fotograf: M. Wimmer

Pizzasteking i vedfyrt bakerovn   Fotograf: Marianne Wimmer

Sov godt:-)   Fotograf: MW

Hallgerd og Johana med deilige brød   Fotograf: Marianne Wimmer

Baksteutsyr   Fotograf: MW

Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Marianne Wimmer
Adresse Hernesvegen 354
2410 Hernes
Telefon 48223933
Mobiltelefon 48223933
Lengdegrad 11.675241
Breddegrad 61.133421

Gransjøberget Sæter ligger idyllisk til på en gammel sætervoll midt i skogen i Julusdalen øst for Elverum. Her er det gamle seterbygninger og noen nye som glir inn i miljøet. Om du noe sted skal nyte skogens ro må det være her! Vi har ikke elektrisitet og vi er langt fra bebyggelse og larm.

I sæterstua har vi plass til inntil 12 personer rundt langbordet foran peisen. Vi har 6 soverom og med dobbelt på hvert rom kan vi overnatte 12 gjester. Vi har lagt vekt på gode senger og harmoniske farger. Vi har bad, badstue og dusj, dog ikke på hvert rom. I kranen kommer kildevann, helt krystallklart og det varme vannet varmes opp med gass. Om kvelden tenner vi parafinlamper og stearinlys eller skrur på lampen over senga – vi har solstrøm. Alt etter hvilken årstid det er, tar vi med gjester på vandring for å finne en topp å skue utfra eller plukke sopp og bær. Noen blir med på jakt eller en fisketur. Skogsbilvegene er gode sykkelveger.

I maten bruker vi våre egne, lokale råvarer så langt vi klarer og gjestene kan også være med å tilberede sin egen mat. Vi bruker kokegrop og røyk, grill og bål. Vårt kjøkken, Gransjøberget Viltkjøkken AS lager produkter ut av skogens råvarer som pølser og karbonader av elg. Og andre tradisjonsprodukter, se hjemmesiden vår.

I 2013 tok vi i bruk den nyrestaurerte låven og den store, nye vedfyrte bakerovnen! I den koker og baker vi all maten som serveres store grupper. I låven er det et rustikt miljø med plass til ca 60 personer. Så mange mennesker kan ikke overnatte hos oss så da overlater vi dem til hotell i Elverum/Rena/Trysil. Ta kontakt med oss og vi kan sammen planlegge et arrangement litt utenom det vanlige.

Da gjenstår det bare for oss å ønske hjertelig velkommen til skogs!

Les mer