Gransjøberget

Gransjøberget Sæter i morgensol   Fotograf: Snorre Grønnæss

Baksteutsyr   Fotograf: MW

Elg speket på stabburet vårt. Sikkert derfor den er så god....!   Fotograf: MW

Elgknuple - å knuple er et artig uttrykk fra tida de fløtte tømmer fra Gransjøberget via Julussa ut i Renaelva. Ved åmøtet fikk fløterne småmat til å "knuple attåt". Vår elgknuple har 81% elg og svinet har gått ute utenfor pølsemakeriet vårt.   Fotograf: MW

Nydelig bacon! Passe salt, passe røkt og ekte lokalt:-)   Fotograf: MW

Koiesnækk er ei lita men tøff spekepølse. Laget av utegrisen til naboen og godt røkt med naturlig røyk.   Fotograf: MW

Langtidsmodnet spekeskinke (2 år) etter speking på stabburet. Skinka er fra utegrisen til naboen;-)   Fotograf: MW

Æljspikkjepøsje (=elg spekepølse). Speket på stabburet:-)   Fotograf: MW

Farse på gang i hurtighakka!   Fotograf: Kirsti Hovde

Pølsemaker i full sving!   Fotograf: MW

Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Marianne Wimmer
Adresse Hernesvegen 354
2410 Hernes
Telefon 48223933
Mobiltelefon 48223933
Lengdegrad 11.642246
Breddegrad 60.928299

Gransjøberget beskriver Innlandet med de tre kjennetegnene skog-vann-berg. Gransjøberget ligger langt til skogs men på gården i Hernes i Elverum ligger Gransjøberget's produksjon av elgprodukter og andre kjøttvarer laget av husdyr fra bygda vår. Elgen kan være skutt i Gransjøberget der jegerne bor på Gransjøberget Sæter og grisen til nabogården kan ha gått utenfor pølsemakeriet. Velkommen til handel:-)

Gransjøberget's gårdsutsalg

Elg og håndverk er god mix! Tilsett litt utegris fra naboen og gode smaker - nam! Våre produkter lages på hjemmelaget, tradisjonelt vis og er kjent for høyt kjøttinnhold. Vi bruker lite tilsetningstoffer, kun det vi bør bruke og som ikke er kunstig fremstilt. Alle produkter er glutenfrie og det vi bruker av melk er laktosefritt. Elgpølsene og elgkarbonadene har Spesialitetsmerke.

Våre varer til salgs våren 2020 med priser:

ELGTREKK - vår variant av wienerpølsa - med 50 % elg UTEN hvete og melk 255,-/kg (ca 380 gramspakker a 6 pølser)

ELGKNUPLE - speket ølpølse 81% elg, lettrøkt 510,-/kg (ca 90 grams pk)

KOIESNÆKK - speket ølpølse 100 % utegris fra naboen kraftig røkt 390,-/kg (ca 90 grams pk)

SPEKET ELG fra stabburet lettrøkt 610,-/kg (biter a ca 120-190 gram)

KNOKE AV UTEGRIS fra naboen, saltet og røkt 90,-/kg (ca 1,5-2 kg)

BACON tørrsaltet og røkt med pepper 260,-/kg (ca 300-400 grams biter)

ØLGRAVET ELG nydelig! med øl fra Trysil bryggeri 1050,-/kg (ca 150-200 grams biter)

SPEKESKINKE av utegris fra naboen, langtidsmodnet 465,-/kg (ca 400-700 grams biter uten ben)

SPEKEPØLSE av elg fra stabburet kr 510,-/kg (ca 200-250 gram)

ELGHAKK frossen 249,-/kg (frossen ca 1 kg pakn)

ELG GRYTEKJØTT oppdelt 280,-/kg (frossen ca 1 kg pakn)

ELGPØLSER (spesialitet) 110,-/pk (5 stk frosne)

ELGKARBONADER (spesialitet) 150,-/pk (6 stk frosne)

************

Om sommeren tar vi i mot gjester på Gransjøberget Sæter, en idyllisk plass midt i skogen uten strøm og støy. Vi har 6 soverom med plass til 12 personer og samme antall gjester rundt langbordet foran peisen i sæterstua. Vi har bad, badstue og dusj, dog ikke på hvert rom. I kranen kommer kildevann, helt krystallklart og det varme vannet varmes opp med gass. Om kvelden tenner vi parafinlamper og stearinlys eller skrur på lampen over senga – vi har solstrøm.

I låven er det et rustikt miljø med plass til inntil 60 gjester. Så mange mennesker kan ikke overnatte hos oss så da overlater vi dem til hotell i Elverum/Rena/Trysil. I den store, vedfyrte bakerovnen baker vi all maten som serveres store grupper. Ta kontakt med oss og vi kan sammen planlegge et arrangement litt utenom det vanlige. Alt etter hvilken årstid det er, tar vi med gjester på vandring for å finne en topp å skue utfra eller plukke sopp og bær. Noen blir med på jakt eller en fisketur. Skogsbilvegene er gode sykkelveger.

Da gjenstår det bare for oss å ønske hjertelig velkommen til skogs!

Les mer