M/S Fæmund II

Tømmersleping og godstrafikk var tidligere en vesentlig inntektskilde for båtselskapet, men i dag er det persontrafikken som utgjør hovedinntektskilden.

Båten er din innfallsport til Femundsmarka!   Fotograf: Ronny Edström

Vi frakter deg til og fra Villmarka.   Fotograf: Maren Narjord

Vi setter vår ære i å kunne servere deg tradisjonsmat basert på lokale råvarer på din tur langs Femunden.   Fotograf: Maren Narjord

M/S Fæmund II har tilsammen 8 anløp rundt Norges nest største naturlige innsjø, Femund, som ligger i Røros og Engerdal kommune.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Maren Narjord
Adresse Boks 58
7361 Røros
Telefon 93692017
Lengdegrad 11.893224
Breddegrad 62.414137

I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II deg langs "innlandshavet" Femunden, gjennom naturskjønne omgivelser. Den røffe naturen i traktene rundt Femunden har lokket mange naturelskere til seg opp gjennom årene. Norges nest største naturlige innsjø byr på mange spennende opplevelser for store og små naturelskere.​​ Opplev Femundsmarka fra sjøen, eller i kombinasjon med turer i nasjonalparken og områdene rundt. Sesongen starter normalt første helga på juni, til og med først på september.

Femund II legger ut fra kai i Synnervika, nordenden av Femunden, hver morgen i sesong kl 09.00. Det finnes parkering for dere som kommer i egen bil, men for de som ønsker å reise kollektivt går det buss fra Røros stasjon kl 08.15. Båten gjør mange stopp underveis på rundturen og det er mulig å ta seg en vandretur i vente på returen. På vår hjemmeside kan du finne forslag til turer i kombinasjon med båten.

En reise tilbake i tid!
For drøyt 130 år siden ble Dampskipselskapet Fæmund stiftet. 130 år med historie, tradisjon, tømmersleping, godstrafikk, fotturister, fiskere og livsnytere. Siden den gang har det vært kontinuerlig trafikk på sjøen. M/S Fæmund II har til sammen fem anløpssteder på østsiden av sjøen og tre på vestsiden. Båten har enkel servering, og ombord kan du blant annet nyte smakfull lokalmat, deilige nystekte vafler, eller båten sitt helt egne lokalproduserte øl. Hjertelig velkommen til seilas på innlandshavet med M/S Fæmund II, en opplevelse du kommer til å huske!

Les mer