Egge Gård

Eplehagen   Fotograf: Peder M.R. Egge

Debio Godkjent Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Martin Arentz
Adresse Baneveien 16
3405 Lier
Telefon 32 85 12 31
Lengdegrad 10.222085
Breddegrad 59.814861

Egge Gård ligger midt i hagebruksbygda Lier, sydvendt med utsikt over hele dalen. Mye sol og jord av høy kvalitet gir området utmerkede dyrkningforhold. I dag dyrker vi epler, jordbær og druer. Råvarene benyttes blandt annet til produksjon av alkoholdig og alkoholfri drikke. Gården ligger kun 45 minutter med bil fra Oslo.

I dag produserer vi ca 250 tonn jordbær og èn og en halv million jordbærplanter i året. I tillegg har vi ca 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst, en stor del av disse eplene dyrkes økologisk. Gården drives idag av Marius Egge, som er 11. generasjon. Marius er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, han så tidlig et stort potensiale i den flotte, syrlige norske frukten. Basert på epler fra lokalområdet har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkohofri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet. Vi ønsker alltid å prøve nye metoder og teknikker og vil helst være først ute. Samtidig skal vi også ha en naturlig og bærekraftig produksjon.

"Som forvalter av en unik arv, har jeg helt siden jeg overtok gården sett potensialet i norsk frukt og bær. Klimaet her i nord gjør at eplene våre får et høyt syrenivå og en særlig frisk smak. Jeg er også opptatt av at vi skal ha en naturlig og bærekraftig produksjon."

Gården har vært i vår familie siden 1702. Vi på Egge har alltid satt innovasjon og kvalitet først. Ved hjelp av flotte norske råvarer med sitt høye syrenivå og friske smaker ønsker vi å produsere unike Norske produkter i verdensklasse. Utviklingen av nye produkter har fulgt formelen: først eksperimenter, så en prøveproduksjon med evaluering, og deretter en fullskalaproduksjon. For å få optimal utnyttelse av våre unike råvarer, er kompetanse- og teknologioverføring – gjerne fra de beste i utlandet – vært en retningslinje.

Les mer