Vestigarn Handleri & Kafe

Ta en tur i Lutnes idylliske omgivelser, med Trysilelva som bakteppe.

Noe av gårdens produksjon, som du kan kjøpe i butikken

Fasten de fleste dyra er på beite, så er det alltid noen hjemme

Garn fra egen produksjon

Dagens bakst.

Det er vi som driver Vestigarn.

Debio Godkjent Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Vestigardsvegen 49
2427 Plassen
Telefon 98812962
Lengdegrad 12.59507
Breddegrad 61.062282

Vi ønsker deg velkommen inn i vår rolige gårdsbutikk og kafé, med de idylliske omgivelsene i Lutnes som bakteppe. Her blander duften av nykvernet kaffe seg med spennende urter, fårepølse, sirup, dagens bakst og hva vi for øyeblikket ellers måtte ha i butikken. Vi har åpent torsdag-søndag, kl 11-17.

Vestigarn er et småskala familiegårdsbruk som ligger i Lutnes, helt sør i Trysil kommune. Gården har aner fra midten 1800-tallet, da gjetergutten Erik Flermoen la grunnsteinen for gården, og startet en handelsbedrift som ble hans livsgrunnlag.

Nå, 150 år senere, åpner dagens drivere på nytt porten til Vestigarn Handleri & Kafe, en gårdsbutikk hvor vi omsetter gårdens egen produksjon av økologisk kjøtt, lammeskinn og garn. Men den skal også være ambassadør for andre lokale og regionale matprodusenter.

I kafeen ska du få mulighet til å slappe av med dagens kakebakst og en deilig kopp med nykvernet kaffe, vanlig traktekaffe eller espressobaserte kaffedrikker som vi lager i den orginale Bialetta-kannen. Vi har som ambisjon å bli gode på kaffe, og du kan før du reiser kjøpe med deg enten hele bønner eller nykvernet kaffe hjem.

Vestigarn har siden 2012 tilbudt noen få utvalgte butikker og restauranter i Trysil lokalprodusert lammekjøtt og saueprodukter. I dag omsetter vi hele vår produksjon fra 100 vinterfôra sauer lokalt og vi ble i 2014 debiosertifisert (økologisk). I tiden fremover ønsker vi trinnvis å utvikle videreforedlede produkter av egen produksjon, som for eksempel pinnekjøtt, fenalår og fårepølse.

Les mer