Harbak Gård

I dette landskapet, fra fjell til hav, beiter våre Villsauer sommerstid.   Fotograf: Line Harbak

Villsau skinn og garn fra egen gård.

Fiskelykke

Låven på Harbak Gård - pyntet til fest   Fotograf: FosenMat AS

Utsikt mot vest   Fotograf: Emil Harbak

Låven på Harbak Gård - flott festlokale med historie, god utsikt og ønske om hyggelig samvær!   Fotograf: FosenMat AS

Nysgjerrige kalver, mens mødrene beiter fredelig i den økologiske enga.   Fotograf: Eivind Wilhelm Skorstad

Ku og kalv går sammen hele sommeren, på økologisk beite.   Fotograf: Eivind Wilhelm Skorstad

Låven på Harbak Gård - gjestene kan nyte god mat og drikke med utsikt mot havet i vest   Fotograf: FosenMat AS

Varmt og silkemyt - økologisk villsauskinn fra gården.   Fotograf: Line Harbak

Gårdshunden Aulie er en svært dyktig gjeterhund som ønsker gårdens gjester velkommen! Hun sier ikke nei takk om du vil kaste pinne!   Fotograf: Øyvind Svenning Berge

En flott villsau-vær!   Fotograf: Andreja Mijatovic

Oversiktsbilde over Harbak   Fotograf: Øyvind Svenning Berge

Våre debio-godkjente, økologiske villsauer   Fotograf: Andreja Mijatovic

Glade griser som lever ute - sånt blir det godt resultat av!   Fotograf: Øyvind Svenning Berge

Overnatte i det gamle, nyoppussede stabburet?   Fotograf: Andreja Mijatovic

Harbakhula er et fint turmål for store og små. Hula ligger ovenfor gården, ca. 30 min.gange opp. 40 m høy og 130 m dyp - både størrelsen og akustikken er spektakulær! De siste årene har det vært arrangert hulekonsert (i regi av Åfjord kommune) i august, noe som er verdt å få med seg.   Fotograf: Øyvind Svenning Berge

Debio Godkjent
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Harbak
7177 Revsnes
Telefon 93253240
Lengdegrad 10.04232
Breddegrad 64.081894

Økologisk gårdsdrift og fisketurisme på Trøndelagskysten. Harbak Gård driver økologisk husdyrhold og jordbruk samt gårdsturisme med hovedtyngde på fisketurister. Hos oss kan du overnatte i en av gårdens tidligere driftsbygninger, dra på fisketur på havet i en av våre båter, ta beina fatt til fiskevannet på Harbaksfjellet, hvor du på turen opp vil se villsauenes beiting i den verneverdige kystlyngheia, besøke Harbakshula, se på dyra, mate grisene – eller bare puste inn den friske sjølufta, beundre den ville naturen og kjenne vinden i håret….

Gårsdriften har hovedvekt på sauehold. Villsauene er små, hardføre dyr som har instinktene i behold. Vi har valgt denne rasen av flere grunner; den er en god landskapspleier som tar vare på kystlyngheia, det er svært lite rovdyrtap da de er våkne og raske, og de er svært gode mødre for lammene sine. Villsauene beiter ute hele året, og har et variert kosthold; lyng, gras, knopper, lauv, tang og tare. Om vinteren og i lamminga forer vi også med rundball. Et fint fjøs med torvtak står åpent for dem hele året hvis de vil søke ly innendørs.

I 2013 kom det åtte herefordkyr til gården. Svartsi, Ellen og de andre går ute hele året. På sommeren går de på beite, og på vinteren står fjøset åpent for dem slik at de kan velge; tørr, varm halm å ligge i inne, og frisk, kald sjøluft ute. Kalvingen på våren er en fin tid, og kalver og kyr går sammen hele sommeren.

I 2015 ble også frilandsgris en del av hysdyrproduksjonen på gården. Fem friske, glade griser går ute og får kjenne sol og vind, jord under klauvene og gleden av å rote i jorda. De har et gjørmebad til å kjøle seg ned i på varme dager, og et stort hus med halm til å ligge i.

Trivsel er en viktig faktor - både for to- og firbeinte!

Produkter for salg:

-Lammekjøtt av rasen villsau (økologisk)

-Kalvekjøtt av rasen hereford (økologisk)

-Grisekjøtt (frilandsgris)

-Saueskinn (økologisk)

-Kalveskinn (økologisk)

-Lammeullsgarn (økologisk)

Besøk vår hjemmeside og lik oss på facebook! Ta kontakt ved spørsmål, overnatting eller bestillig av produkter!

Les mer