Fannremsgården

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Fannremsgården, Orkdalsveien 534
7320 Fannrem
Telefon + 47 909 96 651
Lengdegrad 9.821172
Breddegrad 63.268842

På Fannremsgården kan du oppleve et miljø med gamle husdyrraser og historiske interiører både i fjøset og inne i finstuggu i trønderlåna. På bordet står den historiske maten. Nykinna smør og rømme. Rømmegraut, eggegraut eller mølsgraut. Heimbaka flatbrød og bringebær fra åkrene rundt. Fra gården formidler Jon Fredrik Skauge kunnskap om tradisjonelt mathåndverk og om tekstiler, bunader og drakt- tradisjoner med utgangspunkt i historiske kilder. I butikken Reinhekla selges håndsydde, individuelt tilpassede bunader side om side med moderne, unike plagg i krysningen mellom det tradisjonelle handverket og det nyskapende.

Gårdens mat leveres til gourmetrestauranter i Trondheim, selges i Reinheklas butikk, og på gårdens mange tilstelninger. På Fannremsgården er det alltid reinhekla og raust, ekte og pålitelig. Reinhekla drives av Jon Fredrik Skauge som er forsker, foreleser og historiker med spesialkunnskap i stoffbruk til bunader. Han har solide praktiske og teoretiske kunnskaper om nordisk klesskikk og håndverkstradisjoner. Butikken har åpent Torsdag - Fredag kl 12 - 17 og Lørdager 11 - 15.

Reinhekla tilbyr også kurs og foredrag, rådgivning og student- og stipendiatveiledning. kunnskaper innen sitt felt teoretiske som praktiske kunnskaper innen sitt felt. Reinheklas kunnskapsformidling er rettet mot bunadsprodusenter, museer og andre kulturinstitusjoner, studenter og stipendiater innen bunader og handverk og privatpersoner som er interesserte i kurs og foredrag om bunader og handverk eller som ønsker å kopiere draktmateriale fra eldre tider og sy historiske plagg.

Les mer