Vivre Gård

Vi har 4 typer egenprodusert øl.   Fotograf: Sylvi Buås-Hanssen

Vi har endel Jersey kyr som produserer melk med et høyt fett og protein innhold. Dette er et perfekt utgangspunkt for produksjon av smør, rømme og ost.   Fotograf: Hilde Foss

KUETA er en økologisk og upasteurisert ost lagd av helmelk (ku). Den ligger i saltlake og er en anvendelig ost. Passer godt til dessert, til brød. på varme retter og i salat. Se på bloggen vår for flere serveringsforslag og bilder (vivregaard.wordpress.com)   Fotograf: Hilde Bratlien

Hva med den duggfrisk Huldra (hveteøl) etter endt arbeidsdag? Ølet produseres på gården etter egne oppskrifter. Vi selger 4 typer øl fra vårt lille gårdsutsalg på Vivre Gård.   Fotograf: Hilde Bratlien

Vi har et løsdriftsfjøs hvor dyrene selv velger om de vil være ute eller inne på dagtid. De får være ute hele året med unntak av når temperaturen gjør at vannet i fjøset fryser når portene står oppe (ikke så ofte vi har det så kaldt her på kysten) Vi har ca. 60 dyr med stort og smått og det er viktig for oss at dyrene har et godt liv. Ku og kalv får gå sammen i minst 3 måneder slik at kua får være mor og kalven får drikke melk på den naturlige måten   Fotograf: Hilde Bratlien

Pultost er en upasteurisert og økologisk ost lagd av skummet melk. Den har lavt fettinnhold men er rik på proteiner. Vi liker å spise den med godt smør, flatbrød og godt drikke i glasset. Den passer også til å strø på pizza og andre varme retter. Se på bloggen vår for flere serveringsforslag. Pultosten vår fikk sølvmedalje i NM i Gardsost i 2016.   Fotograf: Hilde Bratlien

Hestene Ingrid og Øystein skaper definitivt en god stemnig på gården.   Fotograf: Hilde Bratlien

Her tappes vår økologiske og upasteuriserte rømme på beger. Rømmen lages av melk fra egne dyr og syrnes slik det ble gjort fra gammelt av slik at alle de gode smakene beholdes og utvikles. Rømmen og smøret vår fikk gullmedalje i NM i Gardsost i 2016.   Fotograf: Hilde Foss

Vi har ca. 60 dyr med stort og smått og det er viktig for oss at dyrene har et godt liv. Ku og kalv får gå sammen i minst 3 måneder slik at kua får være mor og kalven får drikke melk på den naturlige måten   Fotograf: Ståle Rognes

Smør - økologisk og upasteurisert smør fra Vivre Gård. Smøret lages på gammelmåten av melk fra egne kyr ved at rømmen syrnes slik at de gode smakene beholdes og videreutvikles. Smøret vaskes for hånd og tilsettes himalayasalt. Smøret og rømmen fra oss fikk gullmedalje i NM i Gardsost i 2016.   Fotograf: Hilde Bratlien

Bondens Marked Debio Godkjent Gardsmathanen Norsk Gardsost
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Hilde Bratlien
Adresse Vivre Gård, Vallersundvegen 390
7167 Vallersund
Telefon 906 11 103
Lengdegrad 9.737904
Breddegrad 63.849133

Vivre Gård i Vallersund på trøndelagskysten drives økologisk og hovednæringen er melkeproduksjon med ca 60 dyr med stort og smått. Vi har et gårdsutsalg hvor vi selger egenprodusert øl, kalvekjøtt, rømme, smør og ost m.m. (Norges beste smør og rømme fra NM i Gardsost 2016). Vi har et feriehus 40 meter fra sjøen med høy standard til leie (10 sengeplasser). Følg oss gjerne på vår hjemmeside: Vivregaard.no / facebook: Vivre Gård / Blogg: vivregaard.wordpress.com

Vivre Gård er en av de eldste gårdene i Vallersund, som ligger ytterst på trøndelagskysten.

Vi er en småskalaprodusent som fokuserer på produksjon av ren økologisk mat uten kunstige tilsetninger. Å drive økologisk handler omøkt dyrevelferd samt å ta vare på naturens ressurser.

Vi på Vivre Gård er opptatt av dyrenes ve og vel. Det å vite at maten vi spiser kommer fra dyr

som har hatt et godt liv, er viktig for oss." -

Hilde Bratlien og Jon Ståle Rognes


For oss er det viktig at dyrene har et godt liv så lenge de lever. Vi legger vekt på at dyrene på mange områder lever slik naturen forutsatte og at vi gis et livsgrunnlag på gården. I praksis betyr dette at dyrene gjennom hele året går ut og inn av løsdriftsfjøset som de vil og til skogen ved gården, forutsatt at været ikke er for dårlig.

Vi har gått bort fra inseminering av kyrne og har i stedet egen okse som tar seg av bedekningen. Et viktig ledd i det naturlige liv er at ku og kalv får gå sammen de første tre månedene av kalvens liv. Kua får være mor og kalven får drikke melk på den naturlige måten.

Disse endringene har gjort driften hyggeligere for oss og det gir tilfredse dyr med lavt stressnivå. Vi mener dette er den riktige måten å drive på for oss, og vi tror at det gjenspeiler seg i smaken på maten vi produserer.

Opplev en tradisjonell økologisk trøndergård i full drift og som henger med i utviklingen og som har stort fokus på dyrevelferd. Se dyrene på utmarksbeite eller småkalvene i åsen bak gården.

Vivre Gård ligger på trøndelagskysten med god tilgang på hav, fjell og vann i umiddelbar nærhet. Mange turforslag.

Les mer