Furuvoll - rett fra jordet

Gunnar og Jorun Byboth Elvhaug

Friske grønnsaker rett fra jordet!

Knasende sprø gulrøtter

Et lite utvalg av våre grønnsaker.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Gunnar Elvhaug
Adresse Furuvoll Kongsvingervegen 1754
2160 Vormsund
Telefon 916 15 719
Mobiltelefon 916 15 719
Lengdegrad 11.3842
Breddegrad 60.139334

På FURUVOLL kan du overnatte en gammel tømmerstue fra århundresliftet. Den er restaurert og har alle bekvemmeligheter og trådløst internett. Stua ligger i tunet på en velstelt liten gard/småbruk med grønnsaker og korn. Du kan vandre blant frodige grønnsaker og handle hvis du har lyst.

Overnatting i husmannstue/tømmerstue fra forrige århundreskiftet

Surtebakken heter tømmerstua som vi nylig har flyttet inn på tunet fra et annet sted på eiendommen. Det er et hus med historie og sjel. Tømmerveggene og stilen er bevart. Rommene er møblert med møbler fra garden/familien i perioden 1900 til 1950. De brune tømmerveggene kan fortelle om mye slit. Det er utrolig at en familie med ni jenter og en gutt har vokst opp her og delt arbeid, sorger og gleder. Nå har vi gleden av å tilby fem sengeplasser i to gamle skuvsenger og en enkeltseng.

Opplev stemningen ved å tilbringe en natt der du sover i de gamle ”skuvsengene”, får frokosten ved ”svartovnen” og kjøkkenbordet i det gamle kjøkkenet og kan slappe av i kammerset. Du kan også ta deg en frisk morgentur blant frodige grønnsaker og kornåker. Kanskje får du se en "elg i solnedgang" på grønnsakjakt…?

Vi tilbyr ellers nytt og moderne WC og dusj samt kjøkken med elektrisk komfyr, kjøleskap, mikrobølgeovn og trådløst internett mm. Det er varmekabler i alle golvene pluss koselig vedfyring.

Priser: kr 300,- pr person pr natt. Tillegg for frokost kr 100,- og leie av sengetøy kr 100,- pr besøk.

Grønnsaker og poteter fra jorde og gardsutsalg

Vi kaller det ”småskalajordbruk” og tilbyr et godt utvalg av alle slags grønnsaker, rabarbra, rabarbrasaft, syltetøy og poteter. Noen ganger tar vi opp grønnsakene mens dere ser på eller dere gjør det selv. Vårt mål er å kunne levere varene rett fra jordet for fersker kan de ikke bli. Vi selger i hovedsak bare egne produkter, men har også noe salg for gode venner og slektninger: honning, egg og ”alvdal-mandel”. Prinsippet er kortreist og norsk. Normale priser.

Barnehager og små grupper

Det er en glede å ta i mot barnehager og andre små grupper på grønnsak- og potetfangst. Vi kan orientere om hvordan vi driver gården i dag og fortelle om historien om gården og spesielt om tømmerstua.

Sentralt beliggende

Furuvoll/Surtebakken ligger sentralt i forhold til utflukter på Romerike. Det er 20 minutter til flyplassen på Gardermoen og 40 minutter til Oslo, 45 minutter til Kongsvinger. Transport kan ordnes.

Dere ser oss fra veien,E16, to km fra Vormsund mot Kløfta. Se plakater ved postkassene.

Åpningstider

Mandag-lørdag (unntatt tirsdag og onsdag): kl .11:00-20:00
Søndag : kl. 13:00-20:00

Du finner oss også på Facebook - rettfrajordet. Trykk "Liker", og du får automatisk siste oppdateringer om utvalg og kampanjer.

Facebook: http://www.facebook.com/rettfrajordet
Bedriftens nettside: http://www.rettfrajordet.no
Kontaktpersoner: Jorun Byboth Elvhaug og Gunnar Elvhaug
Adresse: Kongsvingervegen 1754, 2160 Vormsund
Telefon: 916 15 719 / 920 97 533

Les mer