Fram-Sønju Gård og Bryggerhus

Fram-Sønju gård har overnattingsplasser i hovedhuset.   Fotograf: Oddveig P. Moen

Fram-Sønju gård kan tilby servering etter avtale koldtbord, middag m.m. Hovedhuset benyttes også til møter og selskaper og rommer inntil 40 personer til bespisning.   Fotograf: Oddveig P. Moen

På gården produseres det fra "Naturens spisskammer" Bjørkesirup, Løvetannsirup, Granskuddsirup, Hjemmelaget syltetøy og geleer av Molte, blåbær, Tyttebær, Rognebær, Granskudd, Rips, Solbær, Bringebær, Rabarbra m.m. Gården har også "Bifolk" og det tappes honning for salg i tillegg til de andre produktene fra gården.

Kursvirksomhet: Fram-Sønju gård driver "4H-matskole" for barn mellom 10 og 13 år i samarbeid med Buskerud 4H. Her lærer kursdeltagerene å lage tradisjonsmat helt fra bunn av, og de lærer også å utnytte naturens ressurser i form av sylting av bær m.v. Gården blir også benyttet til annen type kursvirksomhet, og i løpet av 2013 vil det gjennomføres "matkurs for voksne", ølbryggerkurs med malt og kurs i partering av slakt og foredling av kjøttet til bl.a. spekepølse.   Fotograf: Oddveig P. Moen

4H-gård Norge
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Sønjuveien 36
3330 Skotselv
Telefon 93012697 / 32759853
Lengdegrad 9.781111
Breddegrad 59.887602

Velkommen til Fram-Sønju gård! Vi kan tilby servering etter avtale, koldtbord, middag m.m. Hovedhuset benyttes også til møter og selskaper og rommer inntil 40 personer til bespisning. Fram-Sønju gård har overnattingsplasser i hovedhuset.

Bryggerhuset Fram-Sønju er fra 1847 og har en vedfyrt bakerovn hvor det hver uke bakes "Holtefjellbrød". Til Bondens marked blir det i tillegg bakt julekake og hvetekake på ettervarmen. Ovnenbrukes også til tørking av urter og sopp på ettervarmen.

Kursvirksomhet: Fram-Sønju gård driver "4H-matskole" for barn mellom 10 og 13 år i samarbeid med Buskerud 4H. Her lærer kursdeltagerene å lage tradisjonsmat helt fra bunn av, og de lærer også å utnytte naturens ressurser i form av sylting av bær m.v.

Gården blir også benyttet til annen type kursvirksomhet, og i løpet av 2013 vil det gjennomføres "matkurs for voksne", ølbryggerkurs med malt og kurs i partering av slakt og foredling av kjøttet til bl.a. spekepølse.

På gården produseres det fra "Naturens spisskammer" bjørkesirup, løvetannsirup, granskuddsirup, hjemmelaget syltetøy og geleer av molte, blåbær, tyttebær, rognebær, granskudd, rips, solbær, bringebær, rabarbra m.m. Gården har også "bifolk" og det tappes honning for salg i tillegg til de andre produktene fra gården. Velkommen til gards!

Les mer