Haugsfrukt

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Skulevegen 53
6887 Lærdal
Telefon 90739262
Lengdegrad 7.5229
Breddegrad 61.08781

Haugsfrukt er en gård som ligger i vakre Lærdal på Vestlandet. Vi driver med produksjon av frukt og vidreforedling av de gode råvarene.

Vil ligger lokalisert på Hauge i Lærdal kommune, ønsker du å komme innom på besøk blir vi veldig glad om du tar kontakt med oss på forhånd. Vi ser gjerne frem til å møte deg og vise frem vår drift og opplevelser. Ønsker du å handle våre produkter, så finner du oss lokalt i Lærdal hos lokalmatutsalet Smak av Sogn eller kafè Kort og Godt. Ellers kan du å finne produktene hos Coop sine lokale Extra butikker i Sogn. I sesongen finner du fersk frukt hver dag ved E16, på vår salgsbod på Tønjum

Om garden og oss

I 2016 plantet vi ut flere sorter med epletrær, vi nyttet arealer som tidligere har vert brukt til frukt- formål og sikret en leveringsavtale med Sognefrukt og Gartnerhallen. Det er plantet på moderne italienske- plantesystemer der ergonomi og redusert brukt av plantevernmidler er høy fokus. Gjødsling og plantevernmidler er tilpasset jordsmonnet og nøye beregnet for å gi plantene det riktige behovet for næring.

I tillegg til å levere frukten til pakkeri, har vi også vårt eget lille pakkeri med et tilhørende veiutsal langs E16 gjennom Lærdal. Her settes det i sesongen ut frisk frukt, som har vert et populært tilbud til veifarende. Lærdal er et etablert merkevarenamn innen jordbruk og salg av produkter direkte fra produsenter er veldig populært.

Siden 2017 har det vert utforsket en god del på vidreforedling av produkter fra garden, her er det et stort fokus på å produsere markedsvennlig saft- og sider produkter. Uttalige mange batcher og år senere er det i 2020 komt ut noen produkter på markedet som et alkoholfritt alternativ til cider, dette produktet heter Perlende Eple og er en fin most tilsatt en lett og balansert kullsyre. Dette produktet er blitt en slager på markedet og er i dag distrubiert over et 10- talls butikker både lokalt i Lærdal og i Vestlandet.

Videre strategi for å utvikle oss og gården er å satse mer på videreforedling og å komme ut med en alkoholbasert sider som skal ha sitt opphav i det viktigeste ingrediensen -nemlig den gode fruktsmaken.

Les mer