Eikerapen Gjestegard

Resepsjonen på Gjestegarden.   Fotograf: Jan Harald Helmersen

Eventyr hotellet i Åseral på Eikerapen. Eikerapen Gjestegard ble grunnlagt med ett brennende engasjement for at alle våre gjester skulle føle seg hjemme og bli en del av familien. Her på Eikerapen ønsker vi at du skal kunne oppleve ro og harmoni i pakt med naturen - krydret med gode mat opplevelser og aktiviteter for store og små hele året gjennom - og vi er åpen 365 dager i året. Ligger i kort avstand til kysten av Sørlandet. Vi arrangerer kultur arrangementer - kurssamlinger - julebord med kanefart og har en unik beliggenhet i naturen som er med å skape den aller beste ramme rundt våre arrangement.   Fotograf: Jan Helmer Helmersen

Bærer av lokale mat tradisjoner. Vårt kjøkken og kjøkken ansvarlig er opptatt av å tilberede og ta vare på lokal mat tradisjoner. Vi har også eget bakstehus ved siden av Gjestegarden som benyttes flittig til lefsebaking.   Fotograf: Jan Harald Helmersen

Thora Amalies Restaurant.   Fotograf: Jan Harald Helmersen

Hagen til Gjestegarden - Ellings Hage. Oppkalt etter eieren. Her arrangeres fortløpende arrangementer året rundt - der musikk og glede står i fokus. Ellings Hage er en arena med flere muligheter - der vi også tilbyr grill selskaper og utendørs konserter. Videre har vi et eget Bakstehus som er mye brukt til lefse baking og tilberedelse av lokale matretter fra området - der lokale bønder og lokale mat produsenter er med på laget.   Fotograf: Sandra Lindefjeld Hodne

Hesteturer med guide er også en av våre merkevarer, og er blitt ett populært innslag! Våre fjordinger er trivelige og snille hester, og er også med på vår faste innslag hver sommer: Ljådagene på Eikerapen Gjestegard arrangeres hvert år i juli måned.   Fotograf: Ougland Media.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Per Thunstad
Adresse Gamle gardsvegen 30
4544 Fossdal
Telefon 90755903
Lengdegrad 7.359474
Breddegrad 58.539677

Eikerapen Gjestegard ble åpnet juni 2017. Familien Eikerapen hadde i flere år drevet en bondegård og sønnen Elling hadde over tid hatt planer om å bygge en gjestegard på de gamle tomter. Gjestegarden ble realisert med vekt på lokale mattradisjoner, samt å ta vare på kulturarv og tradisjoner. Vi ønsker alle velkommen til "eventyrhotellet" i Indre Agder på Sørlandet. "kom som gjest - dra som familie"

I dag er vi stadig under utvikling - der vi har som målsetting å bli ett kulturhistorisk senter i Indre Agder som tar vare på gamle bygge tradisjoner. Dette gjør vi ved å videreutvikle låven - smia og bakstehuset vårt på stedet - samt at vi har valgt å satse på ett tilbud som medfører at vi nå tilbyd fjell turer til hest og selvsagt kanefart om vinteren. Vi er arrangerer også bryllup, konferanser, eventer og lokale matopplevelser på lag med det lokale Bondelaget i Åseral. Vår målsetting fremover er å bli ett sted for alle - der mat og god drikke står høyt i fokus på vårt kjøkken. Vår beliggenhet er unik - der attraksjoner og opplevelser går hånd i hånd!

Vi tilbyr lokale mat tradisjoner med vekt på det lokale som ørret som er fisket i vann som ligger ved hotellet, og lefse baking i eget bakstehus som er en stor slager året rundt. Glo steik på bålet er også en av de lokale retter som vårt kjøkken har tatt vare på og som er mye brukt ved juletider.

Åseral er et fjellandskap med flotte badevann, turstier og gode fiskemuligheter Videre finnes der flotte skianlegg og alpinbakker - der Eikerapen Alpinsenter er vår nærmeste nabo.

Les mer