Jo-sætra produkter as

Mangalitsa er en gammel ungarsk griserase med mye spekk. Som alle gamle husdyrraser vokser den sent. Vi slakter dem først ved 18- 24 mnd. alder hos Sylte gårdsslakteri i Surnadal. Partering og foredling er det vi sjøl som gjør. Vi har 7 avlspurker og 2 råner. Resten av totalt 48 stk, er unger i forskjellig alder Ullgrisene går ut og inn som de vil hele året. De spiser bæravfall, frukt, grønnsaker, syrna melkeprodukter, brød og litt kraftfor. Sen vekst og mye bevegelse gjør at Mangalitsa utvikler et smaksrikt og marmorert kjøtt, samt kvalitetsspekk som vi lager «Lardo» (speket spekk) av. Fettet inneholder ca 65% umettede fettsyrer, mye vitamin D og E, og tre ganger så mye omega -3 som laks.

Grisene våre

Et lite utvalg av de produktene vi lager av bær, urter, løv, granskudd og grønnsaker.

Her er det fenalår av sau, spekeskinke av smågris og pæreskinke fra dyra våre.

Vi lager disse pølsene. Choritzo, Rauhovden, Svarthauen og Brona.

Varmrøkt lammelår, mandelpotetstappe og lapskaus.

Jo-sætra representerte Fjell-Norge under Grune Woche i Berlin januar 2020

Bondens Marked i Trondheim

Frikadeller laget av Merinosau kjøtt.

Fra utsalget vårt.

Fra utsalget vårt.

Fra kjøttdisken

Bondens Marked Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse OLA SETROMS VEG 201
7340 Oppdal
Telefon 99151318
Lengdegrad 9.665546
Breddegrad 62.581745

Jo-sætra er en liten bedrift som holder til i Oppdal med Inger Hanne og Arne Vidar. Vi lager produkter av bær, blomster, urter, lam, sau, frilandsgris og ungarsk ullgris (Mangalitsa). Vi kjøpte et nedlagt slakteri i 2016 der vi har produksjon, dyra våre, og hvor vi bor. Hovedbygningen er fra 1900 og består av murt skiferstein og tømmer. Det eldste gjenværende industribygg i Oppdal. Vi er å finne på Bondens Marked i Trøndelag, bondens utlevering Trondheim og omegn, reko-ringen Lillestrøm og andre messer og martnaer i midt-Norge

I 2013 begynte vi å utvikle produkter av det naturen vår har å by på. En mangeårig hobby blir til levebrød. Det startet med bjørkesaft og kreklingsaft. Vann på flaske kom til i 2015 da vi mente det var på tide at et av Norges beste drikkevann ble tilgjengelig for alle.

I 2016 startet vi med frilandsgris, og i 2018 fikk vi tak i de første Mangalitsaene. Vi lager også produkter av lam, sau og Merinosau.

Vi tilbyr disse produktene i vårt utsalg:

Av Mangalitsa (ungarsk ullgris):

  • Lardo - speket spekk
  • Koteletter
  • Nakke
  • Stek Indrefilet
  • Ytrefilet

Av frilandsgris:

  • Koteletter
  • Nakke
  • Svinekam
  • Bacon - kaldrøkt og varmrøk

Av lam, sau og Merinosau:

  • Indrefilet
  • Ytrefilet
  • Stek
  • Frikadeller

Spekemat:

  • Langtidsmodnet spekeskinke (2år)
  • Spekeskinke av smågris
  • Pæreskinke
  • Fenalår av sau
  • Benfritt fenalår i bit
  • Tørket reinsdyrkjøtt
  • Spekepølse Choritzo
  • Spekepølse Rauhovden
  • Spekepølse Svarthauen
  • Spekepølse Brona

Annet:

  • Lapskaus, mandelpotetstappe, songraut, sunndalsgrøt
  • Is i porsjonsbeger
  • Tyttebærfromasjekake, sjokoladekake, karamellpudding
  • Chaga pulver, chaga-te
  • Klippfisk
  • Til jul, lammerull, svinesylte, leverpostei, svineribbe og pinnekjøtt

Saft:

  • Blåbær, Krekling, Rabarbra, Mjødurt, Granskudd, Bjørk, Tyttebær, Rips og Hylleblomst

Syltetøy:

  • Rabarbra, skogsbær, multe, tyttebær, villbringebær og blåbær

Gele:

  • Akevitt, portvin, rips, rogn, rose, mynte, multe, granskudd

Chutney:

  • Aprikos og tyttebær

Sirop:

  • Krekling, multe, blåbær, tyttebær, bjørk, mjødurt, rips, plomme, kløver, granskudd, rabarbra og hylleblomst

Marmelade:

  • Fiken, chili, sitrus og whisky

Drikke uten kullsyre:

  • Rabarbra, blåbær, tyttebær og krekling

Drikke med kullsyre:

  • Mjødurt, bjørk, tyttebær og krekling

Les mer