Nyttig hjelp for samarbeid med turoperatører

Mange HANEN-bedrifter samarbeider med turoperatører og flere ønsker å samarbeide med både norske og utenlandske turoperatører i fremtiden. HANEN er med i et prosjekt med flere store aktører og som retter seg spesielt mot incoming turoperatører.

Prosjektaktører

I prosjektet er det utviklet nyttige og lærerike verktøy; Incoming 2015 (Veilederen) og produktark (maler). Disse ligger til fri nedlasting og bruk her:

Vi tror at dette er til god hjelp for alle som vil samarbeide med turoperatører – både for dere erfarne og for dere som slikt samarbeid er helt nytt for. Lykke til!

Og har dere spørsmål eller kommentarer til dette, er det bare å ta kontakt med HANEN – Ole Jonny Trangsrud oj@hanen.no eller Nadja Hartikkala nadja@hanen.no

Norsk ost på utenlandske bord

Invitasjon (arrangementet er over)

Nå er programmet og deltakerlisten klare, og til sammen borger dette for spennende og utviklende samlinger.

Prosjektet er tredelt:

  1. Besøk via Matmerks markedstjenester v/ Gjermund Stormoen
  2. Produsentsamling 28. – 29. oktober på Thorbjørnrud hotell
  3. En spennende og lærerik tur til England for å treffe produsenter og betalingsvilli-ge restauranter, samt et besøk på World Cheese Awards

Vi håper dere har fulgt denne linken for påmelding til World Cheese Awards.

Teksten fortsetter etter bildene.

BlåVägen Blåskimmelost. Var finanlist i Det Norske Måltid 2012. Vant som en del av Vinnermenyen til laget Nordpå.   Fotograf: Inger-Anne Høgseth

Straumbotn Gård: BlåVägen Blåskimmelost. Var finanlist i Det Norske Måltid 2012. Vant som en del av Vinnermenyen til laget Nordpå. Fotograf: Inger-Anne Høgseth

Himmelspannet (Foto: Hans Arne Vedlog)

Himmelspannet (Foto: Hans Arne Vedlog)

Osten skal være i London innen 5. november, og det holder om den sendes med flyfrakt 3. november som Jetpak, men påmeldingen må gjøres seinest 3. oktober. Vi arbeider med å få et godt tilbud på frakten, og regner med også å kunne bidra til finansiering. Dette vil dere få nærmere beskjed om.

Programmet for seminaret 28. - 29. oktober ser nå slik ut:

Målet med seminaret er flerdelt:

  • Innføring i formelle regler for eksport
  • Teoretisk innsikt og eksempler på destinasjonstilknytning – terroirebegrepet. Strategisk tenkning
  • Hva kreves for å delta på utenlandske messer og World Cheese Award i særdeleshet?
  • Miljøskapende
  • Ideer og tanker rundt innsalg til Horeca i utlandet

Deilig egenprodusert ost

Eiker Gårdsysteri: Deilig egenprodusert ost

Aalan Gård

Aalan Gård

Tidspunkt: Tirsdag 28. oktober kl. 12:00 - onsdag 29. oktober kl. 13:00.
Vi starter og avslutter med lunsj.

Sted: Thorbjørnrud Hotel, Jevnaker.

Program:

Tirsdag 28. oktober
12:00 – 13:00 Lunsj
13:00 – 13:15 Velkommen (v/ Bernt Bucher – Johannessen)
13:15 – 13:45 Bakgrunn for programmet. Hvorfor tenke eksport som strategi? Hva er eksport? (v/ Bernt Bucher – Johannessen)
13:45 – 14:00 Pause
14:00 – 14:45 Hvem konkurrerer vi med og hvordan møte våre konkurrenter? Hvilke alternativ har våre kunder? Om strategisk tenkning. Hvilke markeder er aktuelle for norsk håndverksost? Vekststrategier (v/ Gjermund Stormoen)
14:45 – 15:00 Kaffepause
15:00 – 15:45 Matkompaniet. Hva legger vi vekt på når vi vurderer aktuelle leverandører? Import et speilbilde av eksport (v/ Hans Petter Uleberg)
15:45 – 16:00 Pause
16:00 – 16:45 Eksempler på eksport av norsk mat. Hva har vært suksesskriteriene?
16:45 – 17:00 Pause
17:00 – 17:45 Planer for Thorbjørnrud og Øvre Kjekshus (v/ Olav Lie Nilsen)
19:00 – Middag

Onsdag 29. oktober
08:15 – 09:00 Terroire (v/ Einar Alme)
09:00 – 09:45 World Cheese Award. Hva får vi ved å delta på utenlandske messer og hva krever det? (v/ Egil Smith – Meyer)
09:45 – 10:00 Pause
10:00 – 11:30 Formelle og praktiske forhold rundt eksport (v/ Grete Astad, Tollkonsult)
11:30 – 12:00 Oppsummering
12:00 – 13:00 Lunsj og avreise

Ekte Geitost med Hallingskarvet

Prestholt Geitestøl: Ekte Geitost med Hallingskarvet

Alle innledere representerer god ekspertise på sine områder, og flere av dem regner vi med er kjente for deltakerne. Vi vil her spesielt trekke fram Hans Petter Uleberg fra Matcompaniet. Dette er et selskap som startet med import av delikatesser, deriblant også ost. Hans erfaringer med import og salg til spesialkunder vil vi dra nytte av. Vi kaller dette: Import – et speilbilde av eksport.

Videre har vi fått med oss Grete Astad fra Tollkonsult. Hun regnes som en av Norges fremste eksperter når det gjelder formelle handelshindringer knyttet til eksport.

Registrering

Av formelle og praktiske årsaker må vi ha en formell bekreftelse og utfylling av diverse formalia for deltakerne, dette gjelder blant annet for bestilling av hotell mm.

Å delta på dette flotte prosjektet koster 7500,-

Hilsen
Bernt Bucher – Johannessen
Daglig leder
HANEN

Velkommen til oss! Besøk Lofoten Gårdsysteri - gårdsbutikken på vakre Saupstad, Vestvågøy

Lofoten Gårdsysteri: Velkommen til oss! Besøk Lofoten Gårdsysteri - gårdsbutikken på vakre Saupstad, Vestvågøy

Ostemaker Øverli

Ostemaker Øverli

Deltakere på Hanens Exportskole pr 26. september

Prestholt Geitestølrei-sten@frisurf.no
Lofoten Gårdsysterilofoten-gardsysteri@online.no
Aalan Gårdpost@aalan.no
Straumbotn Gårdpost@straumbotn.no
Eiker Gårdsysteripost@eikergardsysteri.no
Olav Lie Nilsen / Thorbjørnrud Hotelbooking@thorbjornrudhotell.no
Himmelspannetpost@himmelspannet.no
Ostemaker Øverliost@ostemaker.no