Kalsa Gårdsbakeri

3 generasjoner i godt miljø og samarbeid. Tatt før restaurering i eldhuset i såmmårstuggu. Vi handkjevler alle produktene våre.   Fotograf: Tom Gustavsen

  Fotograf: Tom Gustavsen

På loftet har vi museum.   Fotograf: Tom Gustavsen

Ingerlemse fint lagt opp på vårt eget serveringsfat, som er kopi fra et fat funnet på Brynhildsvollen.   Fotograf: Tom Gustavsen

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Tove Iren Gløtheim Ryttervoll
Adresse Aursundveien
7372 Glåmos
Telefon 92618952
Mobiltelefon 92618952
Lengdegrad 11.7511
Breddegrad 62.6869

Gårdsbakeri som ligger vakkert til på nordsida av Aursunden. Vi baker tradisjonsbakst som Ingerlemse, Pjalt og Hyllkake. Vi baker etter gamle handverkstradisjoner. Vi koker også gom, som nytes sammen med lemsa. Mølske lager vi også. Dette er mjølk som også blir kokt i mange timer. Egner seg utmerket som dessert eller middag. Har en syrlig karamellisert smak, nydelig! På gården driver vi med mjølkeproduksjon og vi bruker selvsagt egenprodusert mjølk i alt vi lager. Om sommeren har vi åpen kafe`hver søndag fra 11-16.(juli-september) Vi tar også imot grupper på bestilling.Vi har plass til 50 gjester fordelt i hele huset. For møter kan vi ta imot 15-20 stykker.

Ausundsklenning er vår nyhet. Detter er usmurt lemse fyllt med rørosrømme, med urter og godsaker som røkt Aursundsørret og reinsdyrkjøtt i flere varianter

Verken pjalten eller lemsa ligner på du ellers forbinder med søte nytelser. Nei, dette er godsaker i hverdagsdrakt.

Kafeèn finner du i Såmmårstuggu som er fra 1700 tallet. Her foregår all produksjon.

Vi serverer på vårt nylagde service fra Potteriet på Røros. Et serveringsfat ble funnet på Brynhildsvollen. Dette er fra 1834 de har laget nøyaktig kopi. Utfra mønster fra dette har de laget 50 ulike kopper og fat, mugger og skåler. Vi er utrolig stolte av det vi har fått til sammen.

Hjertelig velkommen til en anderledes kafèopplevelse!

Utsalget vårt er opp når noen av oss er hjemme.

Velkommen!

Les mer